Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση στο Πάμε Δανάη και τον Άρη Καβατζίκη, η Δώρα Χρυσικού μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο τους τελευταίους μήνες, αναφερόμενη στις αλλαγές που έχει βιώσει λόγω των χημειοθεραπειών.

Η ηθοποιός, η οποία φέτος πρωταγωνιστεί στη “Γη της Ελιάς”, αποκάλυψε ότι τον Μάιο διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών και στη συνέχεια ακολούθησαν δύο δύσκολα χειρουργεία. Αυτή τη στιγμή κάνει χημειοθεραπείες με αποτέλεσμα να έχει χάσει τα μαλλιά, τις βλεφαρίδες και τα φρύδια της. Γι’ αυτό, όπως είπε, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μην φαίνεται διαφορά πάνω της σε σχέση με την εικόνα που είχε στον πιλότο.

Παράλληλα, η Δώρα Χρυσικού αναφέρθηκε στο πόσο σοκαριστικό ήταν για την ίδια, που ήταν πάντα πολύ συνεπής με τις εξετάσεις της, να μαθαίνει στα 44 της ότι έχει καρκίνο.

Παρόλα αυτά, παρά το σοκ και τη δύσκολη θεραπεία, η ηθοποιός έστειλε ένα πολύ δυνατό μήνυμα, λέγοντας πως ο καρκίνος δεν θα της πάρει τίποτα άλλο εκτός από μερικές τρίχες. «Δεν θα μου πάρει αυτό που είμαι», είπε συγκεκριμένα και μίλησε για τη δύναμη που ανακάλυψε ότι έχει.

Κάνω χημειοθεραπείες. Τον Μάιο διαγνώστηκα με καρκίνο των ωοθηκών και έκανα δύο πολύ δύσκολες επεμβάσεις. Η μία ήταν πολύ δύσκολη, 9 ωρών και μου αφαίρεσαν ό,τι είχα και δεν είχα, λέγεται ολική υστερεκτομη, και κάτι παραπάνω, ένα μέρος από το περιτόναιο και προληπτικά τη χολή. Είναι σοκαριστικό για έναν άνθρωπο τόσο συνεπή στις εξετάσεις του να μαθαίνει στα 44 του ότι έχει καρκίνο. Η λέξη και μόνο δημιουργεί μια πολύ συγκεκριμένη κατάσταση. Είναι σαν να περνάς από ηλεκτροφόρα καλώδια. Βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει, βλέπεις αυτό που είσαι να αλλάζει. Έχω έρθει εδώ με το μαντήλι μου γιατί το φάρμακο με έκανε να χάσω τα μαλλιά μου, έχασα τις βλεφαρίδες μου, έχω κάνει τατού στο φρύδι και όλα αυτά εν μέσω γυρισμάτων που έπρεπε να έχω την εικόνα που είχα και πριν. Έπρεπε να φτιάξω μία περούκα με τα μαλλιά που είχα στον πιλότο. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο καρκίνος παίρνει ό,τι τον αφήνεις να πάρει. Εάν καταρρεύσεις έχεις χάσει το παιχνίδι. Στην αρχή νιώθεις ότι ο χρόνος σου τελειώνει αλλά δεν είναι έτσι. Από την αρχή είχα πολύ μεγάλο πείσμα και δύναμη που δεν ήξερα ότι έχω. Η μάνα μου κάποια στιγμή μου είπε ότι “πρέπει να παλέψεις σαν Μπουμπουλίνα”. Νιώθω ότι έχω ψηλώσει 20 πόντους. Η αρρώστια δεν θα μου πάρει τίποτα άλλο εκτός από μερικές τρίχες. Δεν θα μου πάρει αυτό που είμαι

Τέλος, η Δώρα Χρυσικού αποκάλυψε πως έμαθε ότι έχει καρκίνο ενώ βρισκόταν σε διαδικασία εξωσωματικής.

Το ανακάλυψα τυχαία. Ήμουν σε διαδικασία εξωσωματικής. Κάποια στιγμή ο γιατρός μου είδε κάτι που δεν του άρεσε. Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι δύσκολος καρκίνος γιατί δεν δίνει κανένα δείγμα στον οργανισμό. Τον βρήκα μόνο με καρκινικούς δείκτες. Ουσιαστικά ένα αγέννητο παιδί μου έσωσε τη ζωή. Είναι φοβερό γιατί αυτή τη στιγμή μην έχοντας μήτρα δεν μπορώ να γεννήσω αλλά θεωρώ ότι η διαδικασία να φέρω έναν άλλον άνθρωπο στον κόσμο έσωσε τη δική μου ζωή. Συμβολικά μιλώντας είναι συγκλονιστικό

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News