Η εικόνα της Angelina Jolie με μέλισσες κάνει τον γύρο του Διαδικτύου για έναν πολύ σπουδαίο σκοπό, στέλνοντας ένα ηχηρο μήνυμα.

Η ηθοποιός παρέμεινε για 18 λεπτά με μέλισσες πάνω της, ακίνητη, χωρίς να υποστεί ούτε ένα τσίμπημα, αποδεικνύοντας πως όταν δεν πειράζεις κάτι, δεν σε πειράζει κι αυτό.

Θα μπορούσε να είναι μια φωτογραφία από κάποια καμπάνια προϊόντος, όμως, ο σκοπός αυτής της φωτογραφίας είναι πολύ πιο σημαντικός.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, η Angelina Jolie συνεργάστηκε με την UNESCO με στόχο να κεντρίσει την προσοχή του κόσμου στην ανάγκη προστασίας των μελισσών.

Η Angelina Jolie με μέλισσες πάνω της:

Την ίδια στιγμή, ενημέρωσε σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα που στηρίζει γυναίκες – επιχειρηματίες που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία.

Ο φωτογράφος Dan Winters, που έκανε τη λήψη, δήλωσε ότι πήρε έμπνευση από ένα πορτρέτο του 1981, όπου ένας μελισσοκόμος στέκεται ενώ μέλισσες του έχουν καλύψει όλο το πρόσωπο.

«Στάθηκε απόλυτα ακίνητη, καλυμμένη με μέλισσες για 18 ολόκληρα λεπτά χωρίς κανένα τσίμπημα», δήλωσε ο φωτογράφος της.

πορτρέτο μέλισσες
Richard Avedon – Ronald Fisher, Beekeeper, Davis, California, May 9, 1981, printed 1985

Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία Women for Bees της UNESCO πρόκειται να κατασκευάσει 2.500 κυψέλες μελισσών και να κάνει “restock” 125 εκατομμύρια μέλισσες έως το 2025 – ενώ εκπαιδεύει και υποστηρίζει 50 γυναίκες μελισσοκόμους στις δικές τους επιχειρήσεις.

5+1 πράγματα που δεν ήξερες για το πιο εργατικό πλάσμα στη Γη

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News