Σωρεία αρνητικών σχολίων έχει προκαλέσει η νέα φωτογράφιση της Madonna στην οποία η τραγουδίστρια αναπαριστά το σκηνικό θανάτου της μεγάλης σταρ Marilyn Monroe. “Για κάποιο νοσηρό και απόκοσμο λόγο, η Madonna αποφασίζει να ξαναδημιουργήσει το κρεβάτι του θανάτου της Marilyn Monroe”, “Αηδιαστικό και ανάρμοστο”, είναι λίγες μόνο από τις κακές κριτικές που δέχτηκε η τραγουδίστρια τις τελευταίες ώρες.

Στη νέα φωτογράφιση για το εξώφυλλο του V Magazine από τον φωτογράφο Steven Klein., η 63χρονη σταρ αναπαριστά την εμβληματική ξανθιά ηθοποιό σε ένα concept εμπνευσμένο από το “The Last Sitting”, την τελευταία φωτογράφιση της Marilyn Monroe 6 εβδομάδες πριν τον θάνατο της από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών στο σπίτι της στο Los Angeles.

Η Marilyn Monroe γυμνή στην πισίνα της |12 σπάνιες φωτογραφίες της σε δημοπρασία

V Magazine

Στις επίμαχες φωτογραφίες, η Madonna είναι ξαπλωμένη μπρούμυτα, γυμνή από την μέση και κάτω, ενώ σε άλλη φωτογραφία φαίνονται μπουκάλια με συνταγογραφούμενα χάπια στο κομοδίνο της.

V Magazine

Ο Photog Klein ισχυρίζεται ότι η λήψη αφορά λιγότερο την ίδια τη Marilyn και περισσότερο την ικανότητά της να συγκινεί μέσα από τον φακό, κάτι που προσπαθούσε να συλλάβει. “Δεν μας ενδιέφερε να αναδημιουργήσουμε τις εικόνες ακριβώς, αλλά το πιο σημαντικό, θέλαμε να εξερευνήσουμε τη σχέση μεταξύ φωτογράφου και θέματος. Τόσο η φιλία όσο και η καλλιτεχνική διαδικασία, και το πώς η τέχνη μπορεί να μιμηθεί τη ζωή και το αντίστροφο”, είπε, μέσω δελτίου τύπου.

Getty Images
Getty Images

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Madonna μιμείται την Marilyn αλλά σε αυτήν την περίπτωση σίγουρα υπερέβη τα εσκαμμένα. Ακόμα και δεκαετίες μετά από το τραγικό γεγονός, δεν υπάρχει τίποτα γοητευτικό σε μια σκηνή αυτοκτονίας και μια τέτοια αναπαράσταση ισοδυναμεί με προσβολή του νεκρού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News