Τον περασμένο Απρίλιο, μια γυναίκα με το όνομα Jane Doe, υπέβαλε μήνυση κατά του FBI βάσει του νόμου περί ελευθερίας της πληροφορίας, απαιτώντας από το γραφείο να παραδώσει τις λεπτομέρειες σχετικά με τις κατηγορίες για σωματική και λεκτική επίθεση από τον «τότε σύζυγό» της, εναντίον στα παιδιά της και σε εκείνη, μέσα σε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο «πριν από αρκετά χρόνια». Ο δικαστής φέρεται να αρνήθηκε να σφραγίσει τη μήνυση, προκαλώντας υποψίες στο κοινό ότι η Jane Doe και ο τότε σύζυγός της ήταν η Angelina Jolie και ο Brad Pitt. 

Οι ιστορίες ευθυγραμμίστηκαν! Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Pitt βρισκόταν υπό έρευνα από το FBI για κατηγορίες σωματικής κακοποίησης μετά από τον φερόμενο καβγά του με την Angelina Jolie, και του γιου τους Maddox, τότε 15 ετών, κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής πτήσης της οικογένειας στο Λος Άντζελες από τη Γαλλία. Μέρες μετά τον φερόμενο καβγά, η Jolie υπέβαλε αίτηση διαζυγίου και αναζήτησε την αποκλειστική επιμέλεια των έξι παιδιών του ζευγαριού. Πηγές κοντά στον Pitt αρνήθηκαν ότι είχε λάβει χώρα οποιαδήποτε σωματική κακοποίηση και λίγους μήνες αργότερα, το FBI έκλεισε την έρευνά του για τον ηθοποιό, με μια εκπρόσωπο του γραφείου να υποστηρίζει ότι «διεξήγαγε έλεγχο των περιστάσεων» και δεν θα συνεχίσει περαιτέρω έρευνα.

Τώρα, η Jolie αποκαλύφθηκε πως είναι η εν λόγω Jane Doe και θέλει να μάθει γιατί το FBI αρνήθηκε να καταθέσει τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας την απάντηση στο αίτημά της «νομικά ανεπαρκή» και αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του.

«Υπάρχουν πολλά που δεν μπορώ να πω». Γιατί η Angelina Jolie φοβόταν τον Brad Pitt;

Angelina Jolie ανώνυμη αγωγή

Angelina Jolie – Ανώνυμη αγωγή: Όσα πρέπει να ξέρεις για την συγκεκριμένη υπόθεση

Τον Σεπτέμβριο του 2016, πολλές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Pitt βρισκόταν υπό έρευνα για κακοποίηση παιδιών από το Τμήμα Παιδιών και Οικογενειακών Υπηρεσιών της Κομητείας του Λος Άντζελες μετά από τον φερόμενο καβγά στο ιδιωτικό αεροπλάνο της Jolie-Pitt κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Νίκαια της Γαλλίας. 

Σύμφωνα με το TMZ, μία πηγή αποκάλυψε ότι ο Pitt «επιτέθηκε» στον γιο του Maddox αφού παρενέβη φραστικά σε μια διαμάχη που είχε με την Jolie, ενώ η οικογένειά του υποστήριξε πως ήταν «μεθυσμένος» και ότι υπήρξε «καβγάς γονέα-παιδιού που δεν αντιμετωπίστηκε με τον σωστό τρόπο». Υποστήριξε, επίσης, ότι ο καυγάς «κλιμακώθηκε περισσότερο από όσο θα έπρεπε», αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε σωματική κακοποίηση εκ μέρους του Brad Pitt. 

Μέρες αργότερα, η Jolie υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, ζητώντας την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2016, ο Brad Pitt απαλλάχθηκε από κάθε αδίκημα και το ζευγάρι κατέληξε σε μια αμφισβητούμενη συμφωνία επιμέλειας στην οποία η Jolie διατηρούσε την αποκλειστική επιμέλεια ενώ τα παιδιά συνέχισαν τις «θεραπευτικές επισκέψεις με τον πατέρα τους».

Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου για την επιμέλεια των παιδιών Brand Pitt – Angelina Jolie

Νέες λεπτομέρειες σχετικά με τον καβγά αποκαλύφθηκαν από τα αρχεία των ερευνών του FBI

Την Τρίτη 16/8, το Rolling Stone απέκτησε διορθωμένα αρχεία ερευνών του FBI από το 2016 που αποκαλύπτουν νέες λεπτομέρειες σχετικά με τον φερόμενο καβγά, συμπεριλαμβανομένης της σύνοψης της συνέντευξης στην οποία η Jolie είπε στους ερευνητές ότι o Pitt της φώναξε και την ταρακούνησε, ότι «την άρπαξε από το κεφάλι» και «την έσπρωξε και χτύπησε στον τοίχο του μπάνιου». 

Η Jolie ισχυρίστηκε ότι ο Pitt χτύπησε επανειλημμένα την οροφή του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια ενός ξεσπάσματος, τρομάζοντας τα παιδιά του, τα οποία είπε ότι τη ρώτησαν αν ήταν καλά, κάνοντας τον Pitt να απαντήσει: «Όχι, δεν είναι καλά. Καταστρέφει αυτή την οικογένεια. Είναι τρελή».

 Σύμφωνα με το Rolling Stone, ένα από τα παιδιά έβρισε τον Pitt, προτρέποντάς τον να πεταχτεί προς το μέρος του «σαν να επρόκειτο να επιτεθεί». Η Jolie προφανώς «πήδηξε» και άρπαξε τον λαιμό του με τα χέρια της «σε λαβή πνιγμού». Ως απάντηση είπε ότι εκείνος την πέταξε προς τα πίσω, τραυματίζοντας την πλάτη και τον αγκώνα της. 

Angelina Jolie ανώνυμη αγωγή
Anthony Harvey/Getty Images

Η Jolie, είπε, επίσης στους ερευνητές ότι ο Pitt την έσπρωξε ξανά αφού του πρότεινε να πάει τα παιδιά σε ένα ξενοδοχείο όταν προσγειώθηκαν. «Δεν μου παίρνεις τα παιδιά μου», φέρεται να της απάντησε.

Επιπλέον, η ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι ο σταρ του Hollywood ήπιε κατά τη διάρκεια της πτήσης και προκάλεσε ζημιά αξίας 25.000 δολαρίων στο αεροπλάνο χύνοντας κόκκινο κρασί. Αποκάλυψε ότι αισθανόταν «φοβισμένη» και τους έδειξε τα τραύματά της, συμπεριλαμβανομένου ενός «τραύματος τύπου εγκαύματος» στο δεξί της χέρι. 

Πώς είναι να δουλεύεις για τον Brad Pitt και την Angelina Jolie; Ένας πρώην εργαζόμενός τους αποκαλύπτει!

Η Angelina Jolie θέλει να «κατανοήσει καλύτερα» την έρευνα του FBI και να βοηθήσει τα παιδιά της να λάβουν «ιατρική περίθαλψη και θεραπεία»

Καθώς οι νομικές διαμάχες του Pitt και της Jolie συνεχίζονται, η ηθοποιός υπέβαλε την ανώνυμη αγωγή της προκειμένου να «κατανοήσει καλύτερα την έρευνα του FBI και να λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες για να λάβουν ιατρική φροντίδα τα παιδιά της».

Στη μήνυση, την οποία η Jolie κράτησε ανώνυμα για να προστατεύσει τα παιδιά της από τους «κινδύνους σωματικής και ψυχικής υγείας» της δημόσιας έκθεσης, η ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι το FBI είχε «ανακοινώσει δημόσια» ότι έκλεινε την έρευνά του για τον Pitt χωρίς να την ειδοποιήσει για την απόφασή του να κάνει.

Η Amanda Kramer, η δικηγόρος που κατέθεσε αρχικά τη μήνυση, δήλωσε τον Απρίλιο ότι «τα θύματα και οι επιζώντες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στα αρχεία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας για εγκλήματα που βίωσαν ή ανέφεραν, όπως είναι κοινά σε κρατικό επίπεδο, ώστε να μπορούν να συνηγορούν υπέρ της φροντίδας υγείας και τραυματισμού και νομικής προστασίας για τα παιδιά τους και τους εαυτούς τους». 

Angelina Jolie ανώνυμη αγωγή

Σύμφωνα με μια αναφορά από το outlet Puck, η Jolie τροποποίησε την καταγγελία της νωρίτερα αυτό το μήνα αφού έμαθε ότι ο πράκτορας του FBI που ερευνούσε το περιστατικό του 2016 είχε ετοιμάσει μια δήλωση πιθανής αιτίας και την παρουσίασε στο γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Λος Άντζελες.

 Ούτε ο Pitt, ούτε η Jolie, ούτε το FBI έχουν σχολιάσει δημόσια τη μήνυση από τότε που δημοσιοποιήθηκε η ταυτότητα της Angelina ως Jane Doe. Από την πλευρά της, η ηθοποιός ήταν σιωπηλή σχετικά με την κατάσταση, αναφέροντας τον φερόμενο καβγά σε μια συνέντευξη του 2021 στον Guardian, στην οποία είπε ότι «ορκίστηκε να σιωπήσει» σχετικά με τη «νομική της κατάσταση» και τους ισχυρισμούς της για ενδοοικογενειακή κακοποίηση εναντίον του πρώην συντρόφου της. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News