Το γκέι φιλί στην ελληνική τηλεόραση και συγκεκριμένα στις Άγριες Μέλισσες σχολιάστηκε πολύ πριν από λίγο καιρό και τώρα έρχεται μια ακόμα σειρά, και μάλιστα στην κρατική τηλεόραση, να μην φοβηθεί να δείξει μια τέτοια στιγμή. Και λέω “να μην φοβηθεί” γιατί αξίζει να θυμίσουμε τι είχε γίνει παλαιότερα όταν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είχε επιχειρήσει να δείξει μια τόσο φυσιολογική σκηνή στο “Κλείσε τα μάτια”.

Η κοινωνία είχε δείξει την τότε αδυναμία της να αποδεχτεί κάτι που είναι εντελώς φυσιολογικό και το ΕΣΡ είχε επιβάλει ένα πρόστιμο, που ναι μεν στη συνέχεια είχε πάρει πίσω, αλλά είχε χαρακτηρίσει τη σειρά ότι βρίσκεται «έξω από την ποιοτική στάθμη».

11 χρόνια μετά το “Κλείσε τα μάτια”, οι σειρές στην ελληνική τηλεόραση επιτέλους δεν αποφεύγουν να δείξουν τον έρωτα μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και φυσικά να προβάλουν και μια εκδήλωση αγάπης, όπως είναι ένα φιλί.

Λιώνουν από αγάπη! Ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Γιώργος Μακρής παντρεύτηκαν και είναι πιο ευτυχισμένοι από ποτέ!

Έτσι, λοιπόν, στο νέο επεισόδιο της “Τούρτας της Μαμάς” του Αλέξανδρου Ρήγα είδαμε μια σκηνή όπου ο στρατιωτικός Πάρις και ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης ανταλλάσουν ένα τρυφερό φιλί για να γιορτάσουν την απόφασή τους να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης.

Πριν από λίγο καιρό, είχαμε δει ένα ακόμα γκέι φιλί στην ελληνική τηλεόραση και μάλιστα τότε σε σειρά εποχής: Στις “Άγριες Μέλισσες”. Πρόκειται για τη σκηνή όπου ο γιος του Ακύλα, ο Λευτέρης, και ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του θεάτρου που κάνει πρόβα ο θίασος του Λευτέρη, ο Δημήτρης, φιλιούνται στο στόμα.

Η ελληνική κοινωνία το 2021 φυσικά και ήταν έτοιμη για να δει ένα γκέι φιλί σε μια σειρά. Άλλωστε, τα χρόνια έχουν περάσει, πλέον τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να κάνουν -έστω- ένα σύμφωνο συμβίωσης και γενικά έχουμε κάνει κάποια βήματα μπροστά. Τα σχόλια για τις συγκεκριμένες σκηνές ήταν κατά βάση ενθαρρυντικά, όμως, δυστυχώς δεν έλειψαν γι’ ακόμα μια φορά και κάποιες ομοφοβικές τοποθετήσεις.

Εγώ χαίρομαι για τις σειρές που πλέον δεν κόβουν σκηνές επειδή φοβούνται, νιώθω δικαίωση που παρακολουθούν οι γονείς μας αυτές τις σειρές και δεν τους φαίνεται καμία σκηνή περίεργη, ωστόσο, με προβληματίζει που το 2021 κάνουμε λόγο για το “γκέι φιλί στην ελληνική τηλεόραση” και αυτό γίνεται θέμα συζήτησης, ενώ είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, που εφόσον συμβαίνει και στην πραγματική ζωή, τι πιο αυτονόητο απ’ το να το βλέπουμε και στην τηλεόραση; Θέλουμε, λοιπόν, να δούμε κι άλλα τέτοια φιλιά στην ελληνική τηλεόραση, θέλουμε να δούμε κι άλλα γκέι ζευγάρια σε σειρές, θέλουμε να μην είναι κάτι που συμβαίνει μια στο τόσο και θεωρείται κάτι συγκλονιστικό, αλλά να είναι κάτι που περνάει ως τόσο φυσιολογικό που να μην είναι πλέον άξιο σχολιασμού.

Πώς είναι να είσαι σε μια LGBTQ+ σχέση στην Ελλάδα του σήμερα; Η Βαλέρια και η Άννα μας λένε την ιστορία τους

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News