Μήπως φοράς κι εσύ κάλτσες το βράδυ στον ύπνο σου; Δεν είναι τυχαίο και υπάρχουν λόγοι που εξηγούν αυτή τη συνήθειά σου. Είσαι έτοιμος να τα μάθεις; Πόσο καλό σου κάνει;

Το να φοράς κάλτσες το βράδυ στον ύπνο σου είναι πολύ φυσιολογικό. Ίσως να το κάνεις απλά για να ζεσταθούν τα πόδια σου, ίσως και από συνήθεια. Σε κάθε περίπτωση, εμείς σου βρήκαμε αρκετούς λόγους για να συνεχίσεις να φοράς – ή να αρχίσεις να φοράς αν δεν το κάνεις ήδη – κάλτσες στον ύπνο σου. Τα οφέλη είναι αρκετά εκπληκτικά!

Γιατί βγάζουμε το πόδι μας έξω από τα σεντόνια όταν κοιμόμαστε;

Σε βοηθούν να κοιμάσαι πιο γρήγορα

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, μελέτες έχουν δείξει πως το να φοράς κάλτσες τη νύχτα θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι πιο γρήγορα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι φορώντας κάλτσες ζεσταίνονται τα πόδια σου. Όταν τα πόδια σου είναι ζεστά, στέλνεται μήνυμα στον εγκέφαλό σου για να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματός σου, το οποίο σηματοδοτεί ότι ήρθε η ώρα να πας για ύπνο.

κάλτσες το βράδυ
Pexels

Σε κρατούν πιο υγιή

Επειδή ο ύπνος με κάλτσες μειώνει τη θερμοκρασία του σώματός σου και βοηθά το αίμα σου να κυκλοφορεί καλύτερα, έχεις περισσότερες πιθανότητες να κοιμηθείς καλύτερα και πιο υγιής. Αυτό σου δίνει ακόμη περισσότερες πιθανότητες ξεκούρασης. Περισσότερος ύπνος ισοδυναμεί με καλύτερη υγεία, ευτυχία και ενέργεια μες τη μέρα.

Tips για ξεκούραστο και ποιοτικό ύπνο κάθε βράδυ! 

Μπορούν να αποτρέψουν τις εξάψεις

Οι εξάψεις προκαλούνται κυρίως από ορμονικές ανισορροπίες στο σώμα, επειδή ο έλεγχος θερμοκρασίας δεν μπορεί να ρυθμιστεί. Το να φοράς ζεστές κάλτσες τη νύχτα μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή εξάψεων, ειδικά σε γυναίκες με εμμηνόπαυση, καθώς η θερμοκρασία του σώματος του πυρήνα μειώνεται από τη βελτιωμένη κυκλοφορία.

κάλτσες το βράδυ
Shutterstock

Μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των ξηρών ποδιών

Εάν έχεις στεγνά πόδια ή ξηρές φτέρνες, η χρήση καλτσών μπορεί να σε βοηθήσει να τα διατηρήσεις ενυδατωμένα. Άπλωσε λάδι σώματος ή ενυδατική λοσιόν στα πόδια σου πριν πας για ύπνο και άφησε τις κάλτσες να κάνουν τα μαγικά τους. Κρατώντας τα πόδια σου καλυμμένα με κάλτσες, παραμένει όλη η υγρασία στα πόδια, ώστε να σταματήσουν να είναι ξηρά.

Τελικά μήπως να φοράς κι εσύ κάλτσες το βράδυ στον ύπνο σου, αν δεν το κάνεις ήδη;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News