Η ζωή μπορεί να είναι υπέροχη όμως δεν είναι πάντα εύκολη. Η αγάπη, η ευτυχία και ο έρωτας είναι αυτά που κάνουν τη ζωή να παίρνει μία άλλη όψη, να αλλάζει χρώμα και υφή. Δυστυχώς ή ευτυχώς ο καιρός περνάει και όλοι μας μεγαλώνοντας περνάμε από διάφορα στάδια. Ωστόσο στο τέλος της μέρας όλοι θέλουμε να έχουμε έναν άνθρωπο δίπλα μας, να μοιραστούμε τις σκέψεις μας, να μοιραστούμε τις αγωνίες μας και πάνω από όλα να μοιραστούμε την αγάπη μας. Ωστόσο οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι εύκολες και σήμερα πιο πολύ από ποτέ οι προσδοκίες που έχουμε σκαλίζουν την αυριανή ευτυχία μας και παίρνει ένα σχήμα που καθόλου κοντά δεν είναι με αυτή!

Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι εύκολες αλλά μήπως κάνεις και εσύ κάπου το λάθος;

Τα κοριτσάκια μεγαλώνουμε διαβάζοντας τα παραμύθια με τις πριγκίπισσες και ονειρευόμαστε από πολύ μικρές να βρούμε τον πρίγκιπα με το άσπρο άλογο ή με την καλή δουλειά (για να σε φέρω λίγο στο σήμερα). Έχει τύχει να ακούσω συζητήσεις που το μέσο μεταφοράς κάποιου αποτελεί κριτήριο επιλογής του ως σύντροφο και πραγματικά αναρωτήθηκα “τι πήγε τόσο λάθος“;

φωτογραφίες απ' την πρόταση γάμου

Από πότε βάλαμε στα κριτήρια του ποιον θα ερωτευτούμε αν έχει αυτοκίνητο, αν έχει σπίτι, καλή δουλειά και αν είναι ευκατάστατος; Συγνώμη που θα σε στενοχωρήσω όμως αυτό δεν είναι έρωτας ούτε και αγάπη, είναι συμβόλαιο! Ο έρωτας δε χωράει υπογραφές και δε μπαίνει στην τσέπη! Ο έρωτας μπορεί να στεγαστεί και σε παγκάκι, σε ήλιο και βροχή, γιατί αυτό είναι η αγάπη.

Ψάξε κάποιον που θα σε αγαπήσει άνευ όρων για αυτό που είσαι μέσα σου και όχι για τα ακριβά σου κοσμήματα. Κι αυτό αν με ρωτάς απευθύνεται και στη γυναίκα και στον άντρα. Κοίτα να είσαι όμορφος μέσα σου γιατί στο τέλος της μέρας αυτό είναι που έχει σημασία. Να μπορείς να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη με καμάρι για τα όσα κατάφερες και να έχεις άλλο ένα ζευγάρι μάτια που θα σε κοιτάνε με στοργή και λατρεία.

λάθη μιας γυναίκας στη σχέση
Unsplash/NeONBRAND

Δε χωράει καλές ή κακές συνθήκες ο έρωτας, γιατί ο έρωτας είναι κάτι που κυλάει στις φλέβες σου. Άσε τις κοινωνικές νόρμες πίσω σου και κάνε την επιλογή σου με βάση την εσωτερική ομορφιά του άλλου. Ο έρωτας δεν είναι ούτε βολικός ούτε άνετος και δε χρειάζεται να είναι γιατί μέσα από τις δυσκολίες θεριεύει και ομορφαίνει κι άλλο! Θυμήσου τα λόγια μου και δώσε μία ευκαιρία σε κάποιον που μπορεί να μην τηρεί τα προσόντα που θα ήθελες αλλά έχει κάτι που σε γοητεύει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News