Μια επαγγελματίας δικαστική συμπαραστάτρια ηλικιωμένων ανακαλύπτει ότι η φαινομενικά τέλεια πελάτισσά της δεν είναι αυτό που φαίνεται. Αυτό είναι το story που έχει η ταινία I Care a Lot του Netflix για την οποία μιλάνε όλοι!

Mια μαύρη κωμωδία- θρίλερ με την εκπληκτική Rosamund Pike στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Peter Dinklage συμπρωταγωνιστή της.

Σημειώνεται ότι η ηθοποιός κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου ρόλου για τον ρόλο της στην ταινία.

Η Marla Grayson είναι μια διεφθαρμένη εκπρόσωπος νόμιμης κηδεμονίας, η οποία ορίζεται από δικαστήριο, ωστόσο, χρησιμοποιεί τη θέση της προς όφελός της, εις βάρος των πελατών που αναλαμβάνει. Απ’ το κόλπο που έχει στήσει μάλιστα, βγάζει τεράστια κέρδη, μέχρι τη στιγμή που θα έρθει η Jennifer Peterson να της ταράξει τη ζωή. Πρόκειται για μια πλούσια συνταξιούχο, η οποία δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται κι αυτό θα το ανακαλύψει με δύσκολο τρόπο η Marla.

Οι νέες κυκλοφορίες του Netflix για τον Μάρτιο

To trailer που έχει κυκλοφορήσει για την ταινία I Care a Lot:

Η ταινία είναι ανάμεσα στις κορυφαίες της πλατφόρμας, ενώ συνεχίζει να σκαρφαλώνει στην κορυφή, παρά το ότι έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετές μέρες.

Χιούμορ, δράση, σασπένς, κοινωνικός σχολιασμός και σαρκασμός είναι μόνο μερικά απ’ τα χαρακτηριστικά της ταινίας του Netflix, που την έχουν κάνει να ξεχωρίζει.

Η ταινία I Care a Lot του Netflix βασίζεται σε αληθινά γεγονότα;

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου… στη μέση! Όπως έχει εξομολογηθεί ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας, J. Blakeson, η υπόθεση βασίζεται στις «ειδήσεις σχετικά με τους πραγματικούς κηδεμόνες αρπακτικά που κάνουν κομπίνες με το σύστημα και εκμεταλλεύονται τους προστατευόμενούς τους. Φαντάσου να ανοίξεις μία ημέρα την πόρτα σου και να στέκεται εκεί ένα άτομο κρατώντας ένα χαρτί που του δίνει απόλυτη νομική ισχύ πάνω σου. Η ιδέα με τρομοκράτησε – και έμοιαζε επίκαιρη αυτή τη στιγμή».

Μιλώντας στο Collider, ο ίδιος εξήγησε ότι είναι αληθινό το story σχετικά με την ύπαρξη τέτοιων αρπακτικών κηδεμόνων που κατασπαράζουν ευάλωτους και ηλικιωμένους ανθρώπους.

Τους παγιδεύουν σε κηδεμονίες και τους καταστρέφουν σχεδόν τη ζωή. Οι αληθινές τέτοιες ιστορίες είναι οδυνηρές και τρομακτικές οπότε δυστυχώς, ναι, συμβαίνει στ’ αλήθεια. Ο χαρακτήρας της Marla και αυτοί οι άνθρωποι στην αληθινή ζωή μού φάνηκαν γκάνγκστερ. Έρχονται και κλέβουν κάτι υπό ψεύτικα προσχήματα, το αποσυναρμολογούν και αντλούν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν από αυτό. Όποτε υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία, τα χρησιμοποιούν, υπερχρεώνουν, υπερχρεώνουν και υπερχρεώνουν, και όταν ξοδευτούν τα περιουσιακά αυτά στοιχεία, αντλούν κρατικά χρήματα και μετά τους “αποθηκεύουν” στο χειρότερο γηροκομείο. Ξοδεύουν τα χρήματά τους όσο πιο γρήγορα γίνεται, τους παρκάρουν στο χειρότερο γηροκομείο και μετά απλώς τους ξεχνάνε. Μοιάζει σχεδόν με γκανγκερική επιχείρηση

Αξίζει να τονίσουμε ότι το 2018 η Επιτροπή της Γερουσίας για τη Γήρανση των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε ένα κάλεσμα για μια τεράστια αναδιαμόρφωση του συστήματος κηδεμονίας, λέγοντας ότι ανήθικοι κηδεμόνες έχουν χρησιμοποιήσει τη θέση τους για να πάρουν τον έλεγχο ευάλωτων ανθρώπων και μετά να ρευστοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία και οικονομίες προς προσωπικό τους όφελος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News