Ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν ήταν Βασιλιάς, αν και ήταν σύζυγος της Βασίλισσας. Η μητέρα της Ελισάβετ είχε τον τίτλο της Βασίλισσας όσο βασίλευε ο σύζυγός της. Τι συμβαίνει και τι ορίζει η βασιλική παράδοση;

Σύμφωνα με όσα ορίζει η βασιλική παράδοση, ο σύζυγος της Βασίλισσας ή του Βασιλιά ονομάζεται “consort”. Η σύζυγος ενός βασιλιά ονομάζεται “queen consort”, όμως, ο σύζυγος μιας βασίλισσας ονομάζεται “prince consort”.

Εκτός απ’ τον τίτλο του Πρίγκιπα, ο Φίλιππος είχε επίσης τους τίτλους: Δούκας του Εδιμβούργου, Κόμης του Merioneth και Βαρόνος του Greenwich. Το 1953, η Βασίλισσα τον έχρισε Πρίγκιπα του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσω βασιλικού διατάγματος.

Οι στιγμές που η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει δείξει με μια ατάκα της την αγάπη της για τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν ήταν Βασιλιάς, αλλά ήταν Πρίγκιπας της Ελλάδας

Ο Φίλιππος, όταν γεννήθηκε, πήρε τον τίτλο Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας. Ήταν γιος του Πρίγκιπα Ανδρέα, που είχε επίσης τον τίτλο του Πρίγκιπα της Ελλάδας και της Δανίας. Μητέρα του ήταν η Πριγκίπισσα Αλίκη του Battenberg.

Όταν ξέσπασαν πολιτικές αναταραχές, η οικογένειά του εγκετέλειψε την πατρίδα της.

Όταν ο Πρίγκιπας Φίλιππος πολιτογραφήθηκε ως Βρετανός, παραιτήθηκε απ’ τους βασιλικούς και και θρησκευτικούς του τίτλους για να παντρευτεί την Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία τότε ήταν Πριγκίπισσα.

Υπήρξε ο γηραιότερος εν ενέργεια βασιλικός σύζυγος στην Βρετανική Ιστορία.

Θάνατος Πρίγκιπα Φίλιππου: Πόσες μέρες διαρκεί η περίοδος πένθους της Βασίλισσας Ελισάβετ και πότε θα γίνει η κηδεία;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News