Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ερευνητικό κέντρο Pew σύλλεξε στοιχεία σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες της ανάγνωσης βιβλίων. Σύμφωνα με τα πορίσματα η ανάγνωση βιβλίων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στη ζωή όλων μας και παρακάτω θα καταλάβεις και τους λόγους.

Γιατί η ανάγνωση βιβλίων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στη ζωή σου

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε περισσότερο από το ένα τέταρτο (26%) των Αμερικανών ενηλίκων παραδέχονται ότι δεν έχουν διαβάσει ούτε μέρος ενός βιβλίου τον τελευταίο χρόνο. Η ανάγνωση ωστόσο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες που την κάνουν εξαιρετικά σημαντική για την ζωή σου.

βιβλία για γυναίκες
Pexels

Σε κάνει πιο ανοιχτόμυαλο ως άνθρωπο

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, οι συμμετέχοντες στη μελέτη που διαβάζουν μυθοπλασία αποδεδειγμένα ήταν πιο ανοιχτόμυαλοι και περισσότερο δημιουργικοί σε σύγκριση με τους ομοίους τους που διαβάζουν διαφορετικά είδη ανάγνωσης. Ουσιαστικά, δοκιμάστηκαν ως πιο ανοιχτόμυαλοι, σε σύγκριση με τους αναγνώστες των δοκίμων. Πιο συγκεκριμένα στην έρευνα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Παρόλο που η ανάγνωση μη φαντασιακού περιεχομένου βιβλίων επιτρέπει στους μαθητές να μάθουν το θέμα, μπορεί να μην τους βοηθά πάντα να το σκέφτονται. Ένας γιατρός μπορεί να έχει εγκυκλοπαιδική γνώση του αντικειμένου του, αλλά αυτό μπορεί να μην εμποδίσει τον γιατρό να παγώσει σε μια διάγνωση, όταν πρόσθετα συμπτώματα δείχνουν μια διαφορετική ασθένεια

Τα άτομα που διαβάζουν βιβλία ζουν περισσότερο

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Yale, οι οποίοι μελέτησαν 3.635 άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και διαπίστωσαν ότι όσοι διαβάζουν βιβλία για 30 λεπτά καθημερινά έζησαν κατά μέσο όρο 23 μήνες περισσότερο από ό, τι οι μη αναγνώστες ή οι αναγνώστες περιοδικών. Προφανώς, η πρακτική της ανάγνωσης βιβλίων δημιουργεί γνωστική εμπλοκή που βελτιώνει πολλά πράγματα, όπως λεξιλόγιο, δεξιότητες σκέψης και συγκέντρωσης. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την ενσυναίσθηση, την κοινωνική αντίληψη και τη συναισθηματική νοημοσύνη, το άθροισμα των οποίων βοηθά τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο!

10 βιβλία ομορφιάς
FreePik

Η ανάγνωση 50 βιβλίων το χρόνο είναι κάτι που μπορείς πραγματικά να επιτύχεις

Μπορεί το ένα βιβλίο την εβδομάδα να ακούγεται τρομακτικό, ωστόσο είναι κάτι που μπορεί να γίνει ακόμα και για τους πιο απασχολημένους ανθρώπους. Η συγγραφέας Stephanie Huston λέει ότι η σκεφτόταν ότι δεν είχε αρκετό χρόνο και ότι αυτό αποδείχτηκε απλά μία ακόμα διακαιολογία. Τώρα που έχει κάνει στόχο να διαβάσει 50 βιβλία το χρόνο, λέει ότι έχει ανταλλάξει τη σπατάλη χρόνου στο τηλέφωνό της με ανάγνωση βιβλίων στο κρεβάτι, σε τρένα, κατά τη διάρκεια διαλειμμάτων γεύματος και περιμένοντας στη σειρά. Δύο μήνες μετά την πρόκλησή της, αναφέρει ότι έχει περισσότερη ηρεμία και ικανοποίηση και βελτίωσε τον ύπνο, ενώ μαθαίνει περισσότερα από ό, τι νόμιζε ότι θα μπορούσε να μάθει!

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι αναγνώστες

Μπορεί να σου κάνει εντύπωση, μπορεί και όχι. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι αναγνώστες. Οι υψηλόβαθμοι στις επιχειρήσεις έχει φανεί ότι κυνηγούν την αυτοβελτίωση. Προκειμένου να φτάσουν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους διαβάζουν βιβλία με στρατηγικές που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν το στόχο τους!

Τέλος, για όλους αυτούς τους λόγους η ανάγνωση βιβλίων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στη ζωή σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News