Η τεχνολογία προχωράει πλέον με τεράστιους ρυθμούς και πλέον πολλοί από εμάς όχι μόνο δουλεύουμε σε υπολογιστή αλλά πλέον κρατάμε και όλες μας τις σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή στο pc, το laptop, το tablet ή το κινητό μας. Ωστόσο θυμάσαι εκείνες τις σχολικές κασετίνες με τα υπέροχα πολύχρωμα στυλό και τα ακόμα πιο υπέροχα ξύλινα μολύβια; Θυμάσαι που αποτύπωνες τις σκέψεις σου σε χαρτί και καθόσουν και έγραφες ερωτικά γράμματα στη μοναδική σου αγάπη; Ε λοιπόν αυτοί είναι μόνο δύο από τους λόγους που δεν πρέπει να ξεχάσουμε να γράφουμε!

Αποτύπωσε τις σκέψεις σου σε χαρτί… υπάρχει λόγος!

Όσο και αν έχεις ξεσυνηθίσει να πιάνεις ένα χαρτί και ένα μολύβι είναι σημαντικό να το ξανακάνεις. Η γραφή αποτελεί τρόπο έκφρασης από τα παλιά χρόνια και είναι κομμάτι της ιστορίας μας. Δε λέω, το να γράφεις στον υπολογιστή ή στο κινητό σου σίγουρα μπορεί να είναι ταχύτερο και ενδεχομένως πιο εύκολο – βλέπεις υπάρχει και το auto-correct, αλλά είναι σημαντικό να μην ξεχάσεις να γράφεις! Τα οφέλη που θα σου προσφέρει η αίσθηση του να γράψεις πάνω σε ένα φύλλο χαρτί δεν υπάρχει τίποτα με το οποίο να μπορούν να συγκριθούν!

υγεία του εντέρου
Ashley Batz/Bustle

Το κινητό σου μπορεί να χαλάσει, το ημερολόγιο σου όμως θα σε περιμένει ακόμα στο συρτάρι του γραφείου σου. Θα είναι εκεί για να σου θυμίσει όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισες. Το πόσο απεγνωσμένη μπορεί να ένιωθες και το γεγονός ότι σε πολλές καταστάσεις κατάφερες να βγεις νικήτρια. Καθώς περνούν τα χρόνια θα αποτελέσει μία πολύτιμη ανάμνηση της διαδρομής που έκανες! Τα συναισθήματά σου, τα βιώματα και οι εμπειρίες σου θα βγουν αβίαστα καθώς η μύτη από το στυλό ή το μολύβι σου θα δημιουργεί τις καμπύλες των γραμμάτων στο χαρτί!

Η ένταση ή η ηρεμία θα κάνουν τη γραφή σου από σελίδα σε σελίδα να διαφέρει και ακόμα κι αυτό θα σου παρέχει μία πολύτιμη αναπαράσταση του εαυτού σου. Η μνήμη συντηρείται καλύτερα μέσα από πράγματα που κάνεις στην καθημερινότητά σου. Η ανάμνηση του εαυτού σου κάτω από μία λάμπα να γράφεις τις σκέψεις σου δίπλα σε ένα κερί που καίει δίπλα σου κάποιο χειμωνιάτικο απόγευμα θα μπορεί να σε ζεστάνει ακόμα και τις πιο μοναχικές σου στιγμές.

γιατί να γράφεις
Pexels

Μάθε στο παιδί σου την αξία της γραφής, την αξία του να διαβάζει ένα βιβλίο που κρατάει στα χέρια του. Το μέλλον θα σε ευχαριστεί, όσο μπροστά κι αν έχει φτάσει η τεχνολογία, όσα οφέλη κι αν σου παρέχει, υπάρχουν κάποια ιδανικά και κάποιες αξίες που δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθούν στον χρόνο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News