Η συνάντηση Armstrong- Βασίλισσας Ελισάβετ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πιο δύσκολη αποστολή για τον αστροναύτη, απ’ ό,τι ήταν η αποστολή Apollo 11.

Μετά την επιτυχημένη προσελήνωση, ο Neil Armstrong και οι υπόλοιποι αστροναύτες του Apollo 11 έκαναν μια παγκόσμια περιοδεία, κατά τη διάρκεια της οποίας συνάντησαν και τη Μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τελικά, φαίνεται πως η προσγείωση στο φεγγάρι ήταν πιο ομαλή και εύκολη απ’ ό,τι η συνάντηση με τη Βασίλισσα Ελισάβετ!

Μετά την ιστορική αποστολή Apollo 11 στις 20 Ιουλίου 1969 – οι τρεις αστροναύτες ξεκίνησαν μια παγκόσμια περιοδεία που περιλάμβανε επίσκεψη στις 14 Οκτωβρίου στο Buckingham Palace. Ωστόσο, ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στο φεγγάρι υπέφερε από κρυολόγημα. Ήταν τόσο άρρωστος που σκέφτηκε να παραλείψει τη βασιλική επίσκεψη για να ξεκουραστεί, αλλά η σύζυγός του επέμενε!

Όμως, το κρυολόγημα του Armstrong τον έφερε αντιμέτωπο με μια δύσκολη και αμήχανη στιγμή: Ενώ προσπαθούσε να μιλήσει στη Βασίλισσα, άρχισε να βήχει πάνω της – και όταν προσπάθησε να ζητήσει συγγνώμη, έβηξε απλά περισσότερο. Η Βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να αντέδρασε μ’ έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, σηκώνοντας τα χέρια της, σαν να “τα παρατάει”.

Όμως ο Armstrong δεν ήταν ο μόνος που είχε μια περίεργη ιστορία. Το 2016, ο αστροναύτης της αποστολής, Buzz Aldrin, αποκάλυψε στο Twitter ότι ο τρίτος αστροναύτης Michael Collins βίωσε ένα αμήχανο περιστατικό λόγω της προσπάθειάς του να δείξει σεβασμό στη Βασίλισσα.

Ο Mike Collins σχεδόν έπεσε κάτω από τις σκάλες προσπαθώντας να μην γυρίσει την πλάτη του στη Βασίλισσα Ελισάβετ Β

Πριν από την αποστολή Apollo 11, η NASA είχε ζητήσει από ηγέτες 73 χωρών να μοιραστούν μηνύματα, τα οποία τα μίκρυναν σε μέγεθος και χαράχτηκαν σε έναν δίσκο που έμεινε πίσω στο φεγγάρι. Η Βασίλισσα Ελισάβετ είπε: “Εκ μέρους του βρετανικού λαού, χαιρετίζω τις δεξιότητες και το θάρρος που έφεραν τον άνθρωπο στο φεγγάρι. Μακάρι αυτή η προσπάθεια να αυξήσει τη γνώση και την ευημερία της ανθρωπότητας.”

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News