Απ’ την πρώτη στιγμή που άκουσα ότι έγινε “θέμα” το ότι η Παρασκευή Κερασιώτη δουλεύει σαν σερβιτόρα σε μαγαζί στη Μύκονο απόρησα. Αναρωτήθηκα γιατί να ασχοληθεί κανείς με κάτι τέτοιο. Είναι και μοντέλο και τώρα είναι και σερβιτόρα. Ε και; Ειλκρινά δεν κατάλαβα τον λόγο που γράφτηκε σαν gossip νέο. Ξεπερνώντας αυτό το πρώτο σοκ, διάβασα στη συνέχεια την απάντηση της Παρασκευής που με κάλυψε απόλυτα. Δεν χρειαζόταν να εξηγηθεί σε κανέναν φυσικά για τη δουλειά που κάνει, αλλά αποφάσισε να πάρει θέση και η απορία της “δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ντροπή να είσαι σερβιτόρα” ήταν μια τόσο εύστοχη απορία. Κι εκεί που νομίζαμε πως αυτό το θέμα έκλεισε, ήρθε η Μέγκι να σχολιάσει την Παρασκευή!

Για την Μέγκι, το να δουλεύεις ως σερβιτόρα ενώ πήγες στο GNTM και θέλεις να κάνεις καριέρα μοντέλου, σημαίνει αυτόματα ότι δεν το θέλεις και πολύ το μόντελινγκ.

Γιατί η ανάγκη για επιβίωση αυτό ακριβώς σημαίνει.

Αφού εξήγησε γιατί αδυνάτισε και μίλησε για το ότι θα περπατήσει στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο, κατέληξε στο ότι όλα τα κορίτσια που μπήκαν στο GNTM αυτό ήθελαν, να γίνουν μοντέλα. Αλλά μάλλον όχι όλα γιατί «μερικές ήθελαν να γίνουν σερβιτόρες στη Μύκονο».

Όπως η Παρασκευή. Είμαι συγκλονισμένη. Υποτίθεται ότι ήταν φαβορί μοντέλο στο Λονδίνο. Επομένως Elite στο Λονδίνο, πού είσαι; Η συγκεκριμένη μάλλον δεν το ήθελε πολύ

Συγκλονισμένη. Αυτή ήταν η λέξη που επέλεξε να χρησιμοποιήσει για να εκφράσει το συναίσθημα που της προκάλεσε η επιλογή της Παρασκευής να κάνει κάτι που θα της προσφέρει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει.

Συγκλονισμένοι νιώθουμε όλοι εμείς που διαβάζουμε και ακούμε όσα είπε η Μέγκι.

Και δεν είναι το θέμα η Μέγκι. Γιατί δεν μιλάμε για μια προσπάθεια προσωπικής επίθεσης προς το πρόσωπό της. Μιλάμε όμως για μια στερεοτυπική τοποθέτηση, η οποία μπορεί να βγάλει απ’ τα ρούχα μας.

Επειδή είσαι μοντέλο, δεν μπορείς να είσαι σερβιτόρα.
Σημαίνει ότι δεν το θέλεις και πολύ.

Για την Παρασκευή Κερασιώτη ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Το θέλει πολύ. Και για να μπορέσει όντως να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα χρειάζεται να δουλέψει και ως σερβιτόρα για να συντηρηθεί και να συνεχίσει παράλληλα και το μόντελινγκ, που από μόνο του αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να τη στηρίξει οικονομικά. Η Παρασκευή ίσως το θέλει περισσότερο από πολλές άλλες κοπέλες.

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν οφείλει εξηγήσεις για το επάγγελμα που επιλέγει να κάνει. Βασικά, κανείς δεν οφείλει εξηγήσεις για τις επιλογές που κάνει στη ζωή του.

Πέραν τούτου, όμως, γιατί είναι ντροπή να είσαι σερβιτόρα; Γιατί είναι ντροπή να είσαι καθαρίστρια; Γιατί είναι ντροπή να είσαι κομμώτρια; Οδηγός φορτηγού; Να κάνεις delivery; Να δουλεύεις σε οικοδομή; Να είσαι δημοσιογράφος; Δάσκαλος;

Όλα αυτά είναι δουλειές. Kαι οι άνθρωποι που τις κάνουν δεν σημαίνει ότι δεν τις αγαπούν. Αλλά ακόμα κι αν δεν τις αγαπούν τόσο, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν άλλα όνειρα που την δεδομένη στιγμή δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν.

Δεν είναι τίποτα δεδομένο και εύκολο στη ζωή. Γι’ αυτό πριν ανοίξουμε το στόμα μας να μιλήσουμε, ας το βουτήξουμε πρώτα στο μυαλό μας.

Η δικιά σου κατσίκα πώς είναι όταν ασχολείσαι με την κατσίκα του γείτονα;
Και πώς θα ένιωθες αν ο γείτονας που ασχολείσαι με την κατσίκα του, ασχολιόταν κι εκείνος με τη δικιά σου; Δεν θα σου άρεσε φαντάζομαι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News