Αν είσαι και εσύ πνεύμα ανήσυχο, ψάχνεις συνέχεια ιδέες και τρόπους για να αλλάξεις το χώρο σου, έχεις καλλιτεχνική διάθεση και θέλεις να βρεις έναν τρόπο να την εκφράσεις, τότε είσαι στο σωστό άρθρο. Παρ’ ό,τι το design του σπιτιού είναι ακριβώς όπως το ονειρευόσουν, νιώθεις ότι κάτι λείπει. Μία είναι η λύση: στρέψε την προσοχή σου στην τέχνη! Παρακάτω θα μάθεις τους πιο δημιουργικούς τρόπους για το πώς να τοποθετήσεις κάδρα στους τοίχους σου, απογειώνοντας τη διακόσμηση των δωματίων σου.

Οι λεπτομέρειες που θα απογειώσουν την Boho διακόσμηση στο σαλόνι σου

Μετατρέποντας το σπίτι σου σε έργο τέχνης: Πώς να τοποθετήσεις κάδρα στους τοίχους

Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη

Πειραματίσου με τη διάταξη των κάδρων. Να έχεις στο μυαλό σου όμως πως όταν τοποθετείς κάδρα διαφορετικού μεγέθους, πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή για να έχεις το ισορροπημένο και συγχρόνως ακανόνιστο αποτέλεσμα που αναζητάς. Η καλύτερη συμβουλή σε αυτή την περίπτωση είναι να ξεκινήσεις από έναν κεντρικό πίνακα και να σχηματίσεις γύρω από αυτό τα υπόλοιπα. Σκέψου το σαν ένα παζλ!

Χρησιμοποιήστε επιτέλους εκείνο το χώρο πίσω από τον καναπέ

Αγκάλιασε την ιδέα ενός gallery wall στον τοίχο του σαλονιού σου τοποθετώντας τα κάδρα σου πάνω από τον καναπέ – και αυτό θα είναι το κεντρικό σημείο για τις διαρρυθμίσεις του καθιστικού.

Ένας γενικός κανόνας όταν κρεμάμε κάδρα ή πίνακες είναι ότι το κέντρο της εικόνας πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών μας. Σε δωμάτια όπου οι άνθρωποι συνήθως κάθονται – όπως το σαλόνι ή η τραπεζαρία – τα έργα τέχνης θα πρέπει να κρεμαστούν λίγο χαμηλότερα.

Πήραν έγκριση απ’ τους interior designers: Αυτές είναι οι 4 hot τάσεις διακόσμησης αυτό το καλοκαίρι

Κάνε τη διαφορά

Έχεις ξεμείνει από ιδέες και δεν ξέρεις πού αλλού να κρεμάσεις τα έργα τέχνης σου; Τι θα έλεγες να γεμίσεις τον άδειο σου διάδρομο; Οι στενοί διάδρομοι, ιδίως εκείνοι που βρίσκονται κοντά σε σκάλες συνήθως μένουν κενοί, επομένως είναι η τέλεια τοποθεσία για κάδρα.

Mix and match

Αν θέλεις να γεμίσεις τον τοίχο σου με μοναδικά κάδρα, μπορείς να δοκιμάσεις μία πιο fun σύνθεση. Διάλεξε κορνίζες σε διαφορετικά σχέδια και στυλ για να δημιουργήσεις έναν όμορφο χώρο, γεμάτο χρώματα. Κατά την επιλογή των χρωμάτων θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και το χρώμα του τοίχου, στον οποίο θα τοποθετηθούν, καθώς και των επίπλων αλλά και τις κουρτίνες.

Γίνε δημιουργική με την ταπετσαρία

Έχοντας ως βάση το χρώμα της ταπετσαρίας σου, μπορείς να «παίξεις» με διάφορους συνδυασμούς και χρώματα. Η τοποθέτηση τους είναι μπορεί να είναι είτε συμμετρική, είτε ασύμμετρη, διαμορφώνοντας ένα είδος αφηρημένης μοντέρνας τέχνης.

Μόλις νοίκιασες σπίτι; Αυτές είναι οι πιο εύκολες αλλαγές που μπορείς να κάνεις στη διακόσμηση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News