Οι καταστροφικές πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας συνεχίζονται με τον πύρινο εφιάλτη να επεκτείνεται. Μετά την πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη που άφησε πίσω της χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια και την Αρχαία Ολυμπία έχουν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και προβλήματα στις περιοχές. Ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να αναχαιτίσουν την φωτιά, πραγματοποιούνται παράλληλα συλλογικές δράσεις που έχουν ως στόχο να προσφέρουν βοήθεια στις πυρόπληκτες περιοχές.

Βοήθεια στις πυρόπληκτες περιοχές

Τα τελευταία 24ωρα πολλές είναι οι οργανώσεις που έχουν ευαισθητοποιηθεί και κινητοποιούνται για να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης ώστε να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους ανθρώπους και τα ζώα που έχουν πληγεί από τις φωτιές και να κάνουν αυτές τις στιγμές λιγότερο δύσκολες για τους πυρόπληκτους. Τα social media έχουν γίνει το μέσο οργάνωσης όλης της ανθρώπινης και υλικής βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη, Αρχαία Ολυμπία και Εύβοια όπως αποτυπώνονται στα συγκλονιστικά βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Ως είδη πρώτης ανάγκης θεωρούνται τα φάρμακα όπως φυσικά δάκρυα, παυσίπονα, ασπιρίνη, Salospir, οξυγόνο μιας χρήσης, αντιβιοτικές και ενυδατικές κρέμες, μάσκες και γάζες. Επίσης, είναι χρήσιμο να συγκεντρωθούν πάνες για μωρά και ηλικιωμένους, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας, νερά, κονσέρβες, φρυγανιές, παξιμάδια, κρουασάν, μπισκότα γάλατα εβαπορέ, μακαρόνια, ρύζι, χυμοί και ζωοτροφές.

Πώς διασώζουμε και βοηθάμε ζωάκια απ’ τις πυρόπληκτες περιοχές

Χρήσιμες σελίδες και τηλέφωνα

Η τηλεφωνική γραμμή 1135

Είναι τηλεφωνική γραμμή του ΕΟΔΥ για την άμεση καθοδήγηση των συμπολιτών μας στα διαθέσιμα ξενοδοχεία που μπορούν να φιλοξενηθούν.

Τηλεφωνική Γραμμή 10306

Το 10306 είναι η τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τους πληγέντες των πυρκαγιών. Στην συγκεκριμένη γραμμή θα είναι διαθέσιμοι όλο το 24ωρο επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

@act4varimpompi

Το @act4varimpompi είναι σελίδα για όσους θέλουν να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια για την Βαρυμπόμπη. Ανανεώνει συνεχώς τι χρειάζεται, σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

@act4evoia

Το @act4evoia είναι η σελίδα για όσους θέλουν να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια για την Εύβοια που βρίσκεται σε ανάγκη λόγω της πυρκαγιάς.

@act4peloponnese

To @act4peloponnese είναι η σελίδα για όσους θέλουν να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια στην Πελοπόννησο η οποία παλεύει με τις φλόγες τα τελευταία 24ωρα.

dogsvoice a_little_shelter

Οι dogsvoice & a_little_shelter είναι δύο σελίδες που προσφέρουν βοήθεια για τα ζώα τα οποία χρειάζονται φιλοξενία ή ιατρική περίθαλψη. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε.