Μπορεί οι περισσότεροι να λατρεύουν τα Χριστούγεννα και συνεπώς το Πάσχα να μην ασχολούνται και πολύ με το πώς θα διακοσμήσουν το σπίτι τους, όμως η αλήθεια είναι ότι μια πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι, μπορεί να ανανεώσει μέχρι και τη δική σου διάθεση.

Άσχετα με τη σχέση που έχεις με τη θρησκεία, πρέπει να ομολογήσεις ότι το Πάσχα είναι μια καλή ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά με αγαπημένα σου πρόσωπα, με την οικογένειά σου συγκεκριμένα. Επίσης, το κλίμα που επικρατεί με τα πασχαλινά αυγά, τα λαγουδάκια, τα καλαθάκια, τα σοκολατάκια και όλα αυτά που βλέπεις γύρω σου δεν γίνεται να μην σου αρέσουν έστω και λίγο και να μην σου ανεβάζουν τη διάθεση.

Ήρθε, όμως, η ώρα όλα αυτά να μπουν στο σπίτι και να το διακοσμήσεις όπως του αρμόζει αυτή την περίοδο.

Πώς να φέρεις την πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι σου;

Λουλούδια, πολλά λουλούδια

Είναι Άνοιξη, το Πάσχα έρχεται και τα λουλούδια ταιριάζουν στο σπίτι σου πιο πολύ από ποτέ. Άσε που κάνουν καλό και στην ψυχολογία σου, μην το ξεχνάς!

Πασχαλινό στεφάνι

Τι θα έλεγες να κρεμάσεις ένα πασχαλινό στεφάνι στην πόρτα του σπιτιού σου; Φτιάξε το με βάση τα κλαδιά και στόλισέ το με πασχαλινά υλικά που έχεις, όπως ψεύτικες πασχαλίτσες και αυγουλάκια. Ξέρουμε, βέβαια, ότι πολύ γρήγορα θα το αντικαταστήσει το μαγιάτικο στεφάνι, αλλά και για λίγο ωραίο είναι.

Νόστιμες δημιουργίες

Φτιάξε πασχαλινά κουλουράκια και γλυκά όμορφα διακοσμημένα με βάση την εποχή και την περίοδο αυτή. Είναι μία υπέροχη ασχολία για να κάνεις και με το παιδί σου.

πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι
Unsplash/ Jennifer Burk

Άλλαξε τις κουρτίνες και τα ριχτάρια

Είναι Άνοιξη και τα χειμωνιάτικα στοιχεία πρέπει να φύγουν. Έστω και για λίγο, άλλαξε τις κουρτίνες και τα ριχτάρια και προτίμησε ανοιχτόχρωμα και φωτεινά χρώματα που θα είναι ευχάριστα για σένα.

Πασχαλινό δέντρο

Αυτό κι αν χρειάζεται να το κάνεις για ακόμα πιο έντονη πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι σου. Στόλισε ένα δέντρο χωρίς φύλλα με πολύχρωμα, ψεύτικα αυγά, ανεξαρτήτως σχεδίων.

Δες εδώ μια ακόμα ιδέα για διακοσμητικό πασχαλινό δεντράκι γεμάτο αυγά!

Στόλισε τις δημιουργίες των παιδιών σου

Ζήτα από τα παιδιά σου να ασχοληθούν δημιουργικά με το Πάσχα, φτιάχνοντας κάρτες και άλλες κατασκευές. Στη συνέχεια, στόλισέ τες στο σπίτι. Δεν είναι πολύ καλύτερα από το να αγοράσεις έτοιμα, να τα φτιάξουν τα παιδιά σου;!

πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι
Pexels

Δημιούργησε την κατάλληλη πασχαλινή ατμόσφαιρα με το παιδί σου στο σπίτι!

Πασχαλινά καλάθια

Θες κάτι πιο δημιουργικό; Τότε σίγουρα τα ξύλινα, πασχαλινά καλάθια με την τεχνική του ντεκουπάζ είναι αυτό που ψάχνεις. Μόνο φρόντισε να τρίψεις καλά στην αρχή την ξύλινη επιφάνεια του καλαθιού με ψιλό γυαλόχαρτο, ώστε να τη λειάνεις και στη συνέχεια να ασχοληθείς και με το χρώμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News