Στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” βρέθηκε καλεσμένος ο γνωστός ηθοποιός Ευθύμης Ζησάκης το πρωί της Τρίτης, μιλώντας για την ομάδα που έχει δημιουργήσει για παιδιά με σύνδρομο down. Όμως, τι ανέφερε ο Ευθύμης Ζησάκης για τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών;

Ο ηθοποιός έχει δημιουργήσει για παιδιά με σύνδρομο down, την ομάδα «tolmo», που έχει σκοπό να προάγει τη διαφορετικότητα. Όπως είπε ο ηθοποιός, η αλήθεια στην οποία κατέληξε και τον οδήγησε στο να δημιουργήσει αυτή την ομάδα είναι η αλήθεια αυτών των παιδιών. Πέρα από παιχνίδια και δραστηριότητες, στην ομάδα ανεβάζουν και θεατρικές παραστάσεις.

Για τις εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική και λεκτική κακοποίηση στο χώρο του θεάτρου, ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε ότι αισθάνεται ανακουφισμένος και σοκαρισμένος, ενώ υποστήριξε πως υπάρχει ολική ευθύνη για τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί. Μάλιστα, για τις καταγγελίες σε βάρος του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη περί παιδεραστίας τόνισε ότι «όποιος γνώριζε τα γεγονότα είναι συνένοχος».

Ο ίδιος αναφέρθηκε, ακόμα, σε σκηνοθέτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί και οι οποίοι ανάρμοστη συμπεριφορά. Μίλησε για μια προσωπική εμπειρία που είχε από έναν σκηνοθέτη, ο οποίος του ζήτησε να πάει σπίτι του προκειμένου να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τον ηθοποιό να αρνείται.

«Έχω συνεργαστεί με όλους όσους έχουν ακουστεί αυτή την περίοδο, δεν γνώριζα κάτι από όλα αυτά. Υπήρξα θύμα λεκτικής βίας από έναν πολύ γνωστό ηθοποιό, ενός εκ των οποίων έχουν καταγγελθεί. Ήταν στο στόχαστρό του μια συνάδελφος που με βοήθησε σε κάποια στιγμή και ξέσπασε πάνω μου ο σκηνοθέτης» είπε μεταξύ άλλων ο Ευθύμης Ζησάκης για ένα ακόμα περιστατικό που του έχει συμβεί στο θέατρο.

Όμως, αυτό δεν είναι το μόνο περιστατικό που του έχει συμβεί. Αναφερόμενος σε άλλο σκηνοθέτη και μάλιστα σε εκείνον που έχουν καταγγείλει η Τζένη Μπότση και η Αγγελική Λάμπρη, ο Ευθύμης Ζησάκης δήλωσε πως είχε αντιμετωπίσει πολύ κακή συμπεριφορά από τον ίδιο σε συνεργασία τους.

Συνεργάστηκα και με τον άνθρωπο που έχουν καταγγείλει η Τζένη Μπότση και η Αγγελική Λάμπρη και είχε μια απαίσια συμπεριφορά. Πραγματικά δεν είχα ξανασυναντήσει τέτοια συμπεριφορά. Είχαμε μια διαφωνία σε μια παράσταση και με διέσυρε και έπρεπε εκείνη τη στιγμή να κινηθώ νομικά. Δεν είχε να κάνει με τη συνέπειά μου στις πρόβες, ισχυρίστηκε πράγματα, αλλά ήταν άλλο το θέμα, που δεν το ανέφερε ποτέ. Είχε πει πολλά ψέματα που δεν είναι της παρούσης.

Δες όσα ανέφερε ο Ευθύμης Ζησάκης για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάματος:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News