Το σπίτι μας είναι ο χώρος που περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας μας. Ταυτόχρονα όμως σημαίνει πολλά για μας. Όλοι θέλουμε να είναι το μέρος στο οποίο μπορούμε να χαλαρώνουμε, να περνάμε ευχάριστο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας και να ζούμε όμορφες στιγμές δημιουργώντας ευτυχισμένες αναμνήσεις. Όταν η παραμονή στο σπίτι και τον προσωπικό σου χώρο γίνεται δυσάρεστη τότε καταλαβαίνεις πως κάτι πρέπει να αλλάξεις. Εμείς θα σου προτείνουμε πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου για να σου φτιάχνει την διάθεση!

Γέμισε το σπίτι σου με πράγματα που αγαπάς

Εάν περνάς τον περισσότερο χρόνο σου στο σπίτι πρέπει να βεβαιωθείς πως είναι γεμάτο με πράγματα που αγαπάς και χαίρεσαι να βλέπεις. Οι φωτογραφίες με αγαπημένα πρόσωπα, τα ενθύμια συναισθηματικής αξίας ακόμα και αντικείμενα που έχεις επιλέξει με το προσωπικό σου γούστο είναι απαραίτητο να βρίσκονται στο χώρο σου. Η αγαπημένη σου κούπα μπορεί να μην είναι κάτι σημαντικό αλλά σίγουρα σου φτιάχνει την μέρα όταν πίνεις τον καφέ σου σε αυτήν.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τα σπίτια μας- 5 τρόποι με τους οποίους έχει επηρεάσει το interior design

Επίλεξε τα σωστά χρώματα

Τα χρώματα που επιλέγουμε για τους τοίχους, τα έπιπλα, τα σεντόνια και τα διακοσμητικά επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Αν και η επιλογή χρωμάτων είναι καθαρά θέμα γούστου, θα σου προτείναμε να επιλέξεις χρώματα που έχουν την τάση να σε χαλαρώνουν και να σε ηρεμούν για το δωμάτιο και το μπάνιο σου όπως είναι το μπλε και το απαλό πράσινο, ενώ χρώματα που σου ανεβάζουν την διάθεση όπως το κόκκινο και το κίτρινο είναι κατάλληλα για τους υπόλοιπους χώρους.

Japandi Design: Μια νέα τάση που έφερε το Instagram

Επένδυσε τα φυτά εσωτερικού χώρου

Μια πράσινη νότα στον χώρο σου θα σου δώσει την αίσθηση ευεξίας που χρειάζεσαι. Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτεις πολύ ελεύθερο χρόνο και ταλέντο για να έχεις στο σπίτι σου κάποια φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία τις περισσότερες φορές δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα. Ένας φίκος, ένας πόθος ή μικρά κακτάκια είναι αρκετά για να δώσουν ζωή στο σαλόνι σου και να σου φτιάξουν την διάθεση.

Φώτισε τους χώρους σου

Είναι δύσκολο να είσαι χαρούμενος σε ένα σπίτι που φαίνεται συνεχώς σκοτεινό και δυστυχισμένο. Άνοιξε τις περσίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας και άφησε το φως του ήλιου να γεμίσει τα δωμάτιά σου. Τοποθέτησε διαφανείς κουρτίνες που θα επιτρέπουν το φως να εισέλθει κατά τις πρωινές ώρες και επέλεξε τα χρώματα και τα σχέδια της αρεσκείας σου. Το βράδυ βεβαιώσου πως υπάρχει αρκετός φωτισμός στο δωμάτιο για να διώχνει τις αρνητικές σκέψεις.

Κάνε ξεσκαρτάρισμα

Τα ακατάστατα δωμάτια έχουν την ιδιότητα να προκαλούν άγχος και σύγχυση. Εάν θες να έχεις τις σκέψεις σου σε μια σειρά πρέπει να έχεις και το σπίτι σου σε τάξη, συμβουλεύουν οι ειδικοί. Επιπλέον, εάν διατηρείς το σπίτι σου οργανωμένο, καταναλώνεις λιγότερο χρόνο ψάχνοντας πράγματα και με αυτόν τον τρόπο, παίρνεις λίγο περισσότερο χρόνο για να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν. Δημιούργησε περισσότερο χώρο στο σπίτι σου ανακυκλώνοντας και δωρίζοντας ότι δεν χρειάζεσαι. Θα δεις αμέσως την διάθεσή σου να αλλάζει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News