Είτε ζεις μόνη σου είτε έχεις να φροντίσεις καθημερινά μια μεγάλη οικογένεια είτε ακόμα κι αν εργάζεσαι ως σεφ, τα παρακάτω μαγειρικά tips θα σου φανούν χρήσιμα!

Μερικές φορές ξεχνάμε πόσο διασκεδαστική κι εύκολη μπορεί να είναι η μαγειρική, επειδή χανόμαστε με μικρές λεπτομέρειες, που όμως έχουν εύκολη λύση.

Αν θέλεις να κάνεις τη ζωή σου στη μαγειρική πιο εύκολη, αλλά και να έχεις πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στα πιάτα σου, οι παρακάτω συμβουλές θα σε συντροφεύουν μια ζωή.

Έξυπνα μαγειρικά tips που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη

  1. Ομελέτα σε μπεν μαρί
    Είναι μια τεχνική που χρησιμοποιούμε συνήθως για να λιώσουμε τη σοκολάτα. Αλλά μπορείς με ακριβώς την ίδια λογικά να φτιάξεις μια φανταστικά νόστιμη και αφράτη ομελέτα, χωρίς να παραψηθεί και να στεγνώσει.
  2. Αποθήκευσε το κρασί σε παγοθήκες
    Αν άνοιξες ένα μπουκάλι κρασί και ξέρεις ήδη ότι δεν πρόκειται να το πιεις όλο, για να μην έχεις για πολύ καιρό το ανοιχτό μπουκάλι και χαθεί η γεύση του, βάλε το υπόλοιπο σε παγοθήκες στην κατάψυξη ώστε να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις σε αυτή τη μορφή στα φαγητά σου.
  3. Πώς να κάνεις τα φρούτα τα ωριμάσουν πιο γρήγορα
    Βάλε τα άγουρα φρούτα σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο. Αυτό επιταχύνει πολύ τη διαδικασία ωρίμανσης, έτσι δεν χρειάζεται να περιμένεις μια εβδομάδα να μαλακώσει το αβοκάντο για να κάνεις γουακαμόλε!
  4. Πόση ώρα θέλει να ζεσταθεί το τηγάνι
    3 λεπτά είναι ο χρυσός κανόνας για να ζεσταθεί επαρκώς το τηγάνι και να ψηθεί σωστά το φαγητό σου!
  5. Μαγιονέζα στο μπάρμπεκιου
    Ο καλύτερος τρόπος για να ψήσεις ένα ψάρι στο μπάρμπεκιου είναι να το καλύψεις με μαγιονέζα. Αυτό εμποδίζει τα ψάρια να κολλήσουν και τους επιτρέπει να μαγειρεύουν ομοιόμορφα.
  6. Ξεφλούδισε τις πατάτες πολύ γρήγορα
    Κόψε την πατάτα σταυρωτά με ένα μαχαίρι. Το κόψιμο πρέπει να διαπεράσει απαλά το δέρμα. Στη συνέχεια βάλε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και άφησέ τες να βράσουν για 15 λεπτά. Αφαίρεσε τη φλούδα και μαγείρεψέ τες όπως θέλεις!
  7. Κρεμώδης ομελέτα
    Οποιαδήποτε λιπαρή ουσία μπορεί να κάνει την ομελέτα σου κρεμώδη: Από μαγιονέζα, μέχρι κρέμα γάλακτος ή απλό γάλα για μια πιο υγιεινή επιλογή.
  8. Ξεφλούδισε το σκόρδο με ευκολία
    Βάλε το σκόρδο σε ένα γυάλινο βάζο και ανακίνησέ το έντονα. Θα δεις ότι μετά θα ξεφλουδιστεί πολύ πιο εύκολα.
  9. Ο πιο έξυπνος τρόπος να κόψεις τα φρέσκα βότανα και μυρωδικά
    Τα φρέσκα βότανα συμπληρώνουν πραγματικά ένα πιάτο. Ένας κόπτης πίτσας είναι το κατάλληλο εργαλείο για να τα κόψεις σωστά χωρίς κόπο. Βάλε τα βότανα πάνω σε ένα ξύλο κοπής και πέρνα από πάνω τον κόπτη πίτσας αρκετές φορές.
  10. Το hack για ζουμερό κρέας
    Πάρε ένα παγάκι και βάλτο στη μπριζόλα ή στο μπιφτέκι μόλις το βάλεις στο τηγάνι. Πίεσέ το σταθερά στο κρέας και άστο να ψηθεί!
  11. Τραγανά τσιπς στο σπίτι
    Κόψε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες (4,5 χιλιοστά περίπου). Ξέπλυνε με κρύο νερό και στράγγιξέ τες. Βάλτες σε ένα σκεύος γεμάτο με 6 ποτήρια νερό και 1 ποτήρι ξύδι. Ψήσε για 30 λεπτά και σούρωσε. Άσε τα τσιπς να στεγνώσουν και βάλτα σε ένα ταψί στον φούρνο. Γέμισε το ταψί με 10 εκατοστά λάδι και ψήσε στον φούρνο στους 150 ° C, έως ότου τα τσιπς ροδίσουν.
  12. Έπεσε πολύ αλάτι…
    Μην ανησυχείς, βάλε απλά ένα μήλο ή μια πατάτα μέσα στο σκεύος όπου μαγειρεύεις. Αυτά τα δύο συστατικά μπορούν να αποκαταστήσουν την ισορροπία σε κάθε πιάτο!

Τι άλλα μαγειρικά tips ξέρεις εσύ και θέλεις να μοιραστείς μαζί μας;

6 μαγειρικά λάθη που δεν θα σου συγχωρούσαν ποτέ στο MasterChef!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News