Οι δύο ημιτελικοί του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ολοκληρώθηκαν και οι 20 χώρες που θα εμφανιστούν μαζί με τις «Big Five» -Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία- στον μεγάλο τελικό στο Pala Olimpico στο Τορίνο της Ιταλίας, έχουν ανακοινωθεί.

Ο μεγάλος τελικός θα μεταδοθεί απόψε (14/05) απευθείας από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, διαδικτυακά από το ertnews.gr, καθώς και από το ERTFLIX.

Με την εμφάνιση της Tσεχίας θα ανοίξει στις 22:00 η αυλαία του μουσικού διαγωνισμού Eurovision 2022, ενώ το τραγούδι της Ελλάδας «Die Together» με ερμηνεύτρια την Αμάντα Γεωργιάδη θα παρουσιαστεί στην 17η θέση, μετά από το Βέλγιο και πριν από την Ισλανδία.

Eurovision 2022: Η Ελλάδα στον Μεγάλο Τελικό με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die together»

Τι λένε τα προγνωστικά για τη Eurovision 2022- Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά όπως καταγράφονται στον ιστότοπο Eurovision World, το μεγάλο φαβορί για τη νίκη είναι η Ουκρανία, την οποία εκπροσωπούν οι «Kalush Orchestra», με το τραγούδι Stefania. Όπως ανέφερε ο frontman του ραπ γκρουπ, το κομμάτι είναι μια ωδή στις δυναμικές μητέρες και φυσικά, στη δική του.

Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, που τα τελευταία χρόνια δεν συγκεντρώνει υψηλή βαθμολογία στο διαγωνισμό. Φετινός εκπρόσωπος της χώρας είναι ο σταρ του TikTok, Sam Ryder.

Αμέσως μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, έρχεται η Σουηδία, που συμμετείχε στον δεύτερο ημιτελικό και απέσπασε θερμό χειροκρότημα. Εκπρόσωπος της χώρας είναι η 30χρονη Cornelia Jakobs, η οποία εμφανίζεται στη σκηνή μόνη της. Τέταρτους στην κατάταξη, βλέπουμε τους Ιταλούς Mahmood & Blanco στο τραγούδι «Brividi». Την πεντάδα ολοκληρώνει η ισπανική συμμετοχή με το τραγούδι «SloMo».

Eurovision 2022: Οι Måneskin θα εμφανιστούν στον μεγάλο τελικό του μουσικού διαγωνισμού

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Σερβία με την Konstrakta και το τραγούδι «In Corpore Sano», ενώ στην έβδομη η ελληνική συμμετοχή με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die Together». Στην όγδοη θέση, σύμφωνα με τα στοιχήματα, είναι η Πολωνία με τον Ochman και το «River». Ακολουθεί η Νορβηγία, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει η Ολλανδία.

Eurovision 2022 προγνωστικά
Eurovision World

Στις τελευταίες θέσεις – την 22η, 23η, 24η και 25η – τα στοιχήματα τοποθετούν το Βέλγιο, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και τη Γερμανία και αντίστοιχα.

Eurovision 2022: Καταγγελία για παρενόχληση από χορευτές τραγουδιστή στην τελετή έναρξης

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News