Έρχεται η Πρωτοχρονιά και μαζί με αυτήν έρχονται και τα γιορτινά τραπέζια! Τα γιορτινά τραπέζια είναι υπέροχα αλλά χρειάζονται οργάνωση για να πετύχουν. Πώς άλλωστε θα χωρέσεις όλα τα υλικά που χρειάζεσαι στο ψυγείο σου, όπου πάντα επικρατεί πανικός; Εμείς, έχουμε βρει το μυστικό!

Είτε πρόκειται για ένα τεράστιο ψυγείο, είτε για ένα πολύ μικρό, η θερμοκρασία ποικίλλει από ράφι σε ράφι. Εάν δεν προσέχεις πού τοποθετείς τα υλικά σου, το χριστουγεννιάτικο φαγητό σου μπορεί να υποφέρει και μαζί του και οι καλεσμένοι σου.

Ακολούθησε τις συμβουλές μας για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χώρο του ψυγείου σου!

Μάθε πώς να βάζεις σωστά τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σου! Ένα κόλπο που σίγουρα δεν ήξερες

Οργάνωση ψυγείου: Συμβουλές πριν από την Πρωτοχρονιά

Ο εκ των προτέρων προγραμματισμός μπορεί να σe βοηθήσει να αποφύγεις άτυχες καταστάσεις οι οποίες θα προκύψουν τελευταία στιγμή. Οπότε μπες στη διαδικασία να σκεφτείς τι στο περίπου θα μαγειρέψεις και ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστείς.

Κάνε ένα σχέδιο: Για να μην παρασυρθείς, είναι σκόπιμο να σκαρφιστείς ένα σχέδιο, ώστε να έχεις μια γενική ιδέα για το τι θα έχεις σε απόθεμα και σε ποια συνταγή μπορεί αυτό να ταιριάζει, έπειτα κάνε τις απαραίτητες αγορές.

Δημιούργησε χώρο: Προσπάθησε να έχεις καταναλώσει ό,τι δεν χρειάζεσαι προκειμένου να ελευθερώσεις χώρο στο ψυγείο σου.

Έλεγξε τη θερμοκρασία του ψυγείου: Η θερμοκρασία στο ψυγείο σου θα πρέπει να διατηρείται μεταξύ 0°C και 5°C, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA). Εάν έχεις οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με το εάν το ψυγείο σου είναι στη σωστή θερμοκρασία, μπορείς να αγοράσεις ένα θερμόμετρο ψυγείου.

Άφησε χώρο για την απόψυξη: Τα μικρά αντικείμενα μπορούν να ξεπαγώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά άλλα μπορεί να χρειαστούν μία ή δύο ημέρες. Τα μεγάλα προϊόντα, όπως οι γαλοπούλες μπορεί να χρειαστούν έως και τέσσερις ημέρες για να ξεπαγώσουν πλήρως στο ψυγείο, γι’ αυτό έχε το υπόψη σου πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.

Οι καλεσμένοι σου έφτασαν νωρίτερα; Κάνε το σπίτι να φαίνεται καθαρό σε λίγα λεπτά

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά στα τρόφιμα και στον τρόπο που πρέπει να τα ταξινομήσεις το ψυγείο σου:

Συρτάρια για φρούτα και λαχανικά

Είναι δελεαστικό να γεμίζεις φρούτα και λαχανικά οπουδήποτε μπορείς να βρεις χώρο μέσα στο ψυγείο σου, αλλά όσο περισσότερα μπορείς να αποθηκεύσεις στα συρτάρια τόσο το καλύτερο. Αυτά τα συρτάρια έχουν ελαφρώς διαφορετικό κλίμα και υγρασία από το υπόλοιπο ψυγείο, επομένως είναι σίγουρα το καλύτερο μέρος για τα φρούτα και τα λαχανικά σου.

Κάτω ράφι

Η γαλοπούλα σου, ή οποιοδήποτε κρέας και ψάρι, πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία όσο το δυνατόν πλησιέστερα στους 0°C. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσουν τη φρεσκάδα και να κρατήσουν μακριά τα βακτήρια που αγαπούν τη θερμότητα.

Μεσαία ράφια

Οποιοδήποτε κρέας που δεν μπόρεσες να στριμώξεις στο χαμηλότερο ράφι θα πρέπει να πάει στο επόμενο ράφι, καθώς αυτό θα είναι το επόμενο πιο κρύο. Βεβαιώσου μόνο ότι δεν στάζουν στα υπόλοιπα τρόφιμα. σε άλλα τρόφιμα παρακάτω. Τα μεσαία ράφια είναι ιδανικά για σάλτσες, προμαγειρεμένα φαγητά και καρυκεύματα.

“Πώς να καθαρίσω…”: Απαντάμε τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις για καθάρισμα στο google

Επάνω ράφι

Το επάνω ράφι και η επάνω σχάρα της πόρτας είναι εκεί όπου το ψυγείο σας θα είναι πιο ζεστό, επομένως χρησιμοποίησέ το προς όφελός σου. Είναι το τέλειο μέρος για γαλακτοκομικά τρόφιμα, όπως το τυρί και το βούτυρο, καθώς είναι λιγότερο ευπαθή από το κρέας και το ψάρι. Και θα τους πάρει λιγότερο χρόνο για να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, αν θέλεις να μαλακώσουν λίγο πριν τα χρησιμοποιήσεις.

Δες εδώ το σχετικό βίντεο:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News