Ο καθαρισμός της ισιωτικής δεν είναι ένα θέμα τόσο επείγον, όσο ο καθαρισμός των πινέλων του μακιγιάζ σου, αλλά θα πρέπει να την καθαρίζεις αρκετά συχνά και θα παρατηρήσεις πολλές διαφορές στη χρήση της. Μερικά από τα οφέλη είναι πως μια καθαρή ισιωτική μαλλιών έχει καλύτερες επιδόσεις και μπορεί να αυξηθούν τα χρόνια “ζωής” της.

Οι θεραπείες μαλλιών, τα έλαια, τα προστατευτικά θερμότητας και οι λακ συχνά αφήνουν το στίγμα τους πάνω στις πλάκες της ισιωτικής και αυτό μπορεί να βλάψει και το μηχάνημα αλλά και την υγεία της τρίχας σου. Όταν χρησιμοποιείς ένα σίδερο μαλλιών το οποίο δεν έχει καθαριστεί ποτέ, τότε όλα τα υπολείμματα μεταφέρονται πάνω σου! Μπορεί ακόμη και να προκαλέσει διάβρωση στις πλάκες, η οποία αναπόφευκτα θα επηρεάσει την απόδοσή της . Όλα τα παραπάνω μπορούν, φυσικά, να οδηγήσουν στη θραύση των μαλλιών σου.

Αντίο beach wave look! Το φθινόπωρο είναι εδώ και αυτές είναι οι τάσεις στα μαλλιά που μας καλεί να υιοθετήσουμε

Πότε και με ποιον τρόπο πρέπει να καθαρίσεις την ισιωτική σου;

Εάν χρησιμοποιείς την ισιωτική σε καθημερινή βάση ή αρκετά συχνά, τότε θα πρέπει να την καθαρίζεις με ένα μαλακό πανάκι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Σε γενικές γραμμές, εάν καθαρίζεις τακτικά το σίδερό σου, δεν είναι απαραίτητη η χρήση σαπουνιού, σπρέι ή άλλων προϊόντων. Το ιδανικό, πάντως, θα ήταν να καθαρίζεις την ισιωτική σου κάθε φορά μετά τη χρήση της.

Σε ποια θερμοκρασία θα πρέπει να είναι η ισιωτική για να μην κάψεις τα μαλλιά σου;

πώς να καθαρίσω την ισιωτική μου
Pexels

“Πώς να καθαρίσω την ισιωτική μου;” Ένας οδηγός για βαθύ καθαρισμό

Εάν μέχρι τώρα δεν ήξερες ότι πρέπει να καθαρίζεις την ισιωτική σου, τότε πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές. Εάν το σίδερο μαλλιών σου είναι αρκετά βρώμικο, τότε θα πρέπει να την καθαρίσεις σε βάθος. Η διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια, αλλά αν θελήσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις, ένα προϊόν καθαρισμού και μια οδοντόβουρτσα. Εναλλακτικά, μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις ένα μαλακό πανάκι.

Προσεκτικά, βάλε μια σταγόνα σαμπουάν στην οδοντόβουρτσα και τρίψε μαλακά τις πλάκες. Επανάλαβε μέχρι οι πλάκες να φαίνονται σαν καινούριες. Αντί για σαμπουάν μπορείς, επίσης, να δοκιμάσεις ένα καθαριστικό προσώπου. Όταν δεν χρησιμοποιείς τα εργαλεία μαλλιών σου, αποθήκευσέ τα σε ένα καθαρό, στεγνό και ασφαλές μέρος για να αποφύγεις τυχόν εξωτερικές ζημιές ή υγρασία.

Πώς θα διαλέξεις την κατάλληλη ισιωτική για σένα

Πότε πρέπει να αλλάξεις την ισιωτική σου;

Εάν μετά από όλες τις συμβουλές και τα tips καθαρισμού που σου έδωσα τα στίγματα επιμένουν, τότε λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω, αλλά ήρθε η στιγμή να την αποχαιρετήσεις. Επίσης, θα καταλάβεις πως το σίδερο μαλλιών σου χρειάζεται αλλαγή εάν μυρίζει καμένο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News