Ανεξάρτητα από το σχήμα, το μέγεθος ή τον τύπο τρίχας, οι δύο ειδικοί συμβουλεύουν να καθαρίζεις τη βούρτσα σου και μάλιστα με έναν συγκεκριμένο τρόπο, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζεις τις χτένες σου γιατί με αυτόν τον τρόπο αφαιρείς την λιπαρότητα και τα συσσωρευμένα προϊόντα που μπορούν να σου καταστρέψουν το μαλλί. Εσύ κάθε πότε το κάνεις; Μάθε πώς να καθαρίζεις τη βούρτσα μαλλιών σου και εφάρμοσε τα βήματα!

Εάν ονειρευόσουν πάντα λαμπερά και πυκνά μαλλιά, αλλά ό,τι ρουτίνα περιποίησης έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα δε σου βγήκε σε καλό, ίσως θα πρέπει να στρέψεις το βλέμμα σου αλλού.

Η φροντίδα και η περιποίηση ξεκινάει πολύ πριν φτάσουμε στα μαλλιά και σε πληροφορώ πως περιλαμβάνει ακόμα και την καθαριότητα της βούρτσας σου! Ακολούθησε, λοιπόν, τα παρακάτω βήματα και δες το μαλλιά σου να λάμπουν από υγεία!

Εσύ το ήξερες ότι πρέπει να καθαρίζεις την ισιωτική σου; Μάθε όλα τα χρήσιμα tips

Ακολούθησε τα βήματα και δες τα μαλλιά σου να αλλάζουν:

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Bούρτσα, χτένα, κατά προτίμηση με μυτερή λαβή, οδοντόβουρτσα, γυάλινο μπολ αρκετά μεγάλο για να χωράει η βούρτσα, σαμπουάν, πετσέτα.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να μάθεις πώς να καθαρίσεις τη βούρτσα μαλλιών σου:

  1. Ξεκίνησε αφαιρώντας όλες τις τρίχες, μπορείς να το κάνεις είτε με μια χτένα, είτε με τα δάχτυλά σου, τραβώντας ελαφρά όλες τις τρίχες από τη μια άκρη της βούρτσας στην άλλη.
  2. Στη συνέχεια, κρατώντας τη λαβή, τοποθέτησε τη βούρτσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό.
  3. Ρίξε μερικές σταγόνες σαμπουάν σε μία οδοντόβουρτσα και χρησιμοποίησέ την για να τρίψεις την βούρτσα.
  4. Έπειτα, θα παρατηρήσεις πως δημιουργείται αφρός στη βούρτσα, ο οποίος θα απλωθεί παντού. Είναι σημαντικό να κάνεις κυκλικές κινήσεις κι όχι κινήσεις μπρος – πίσω για να διατηρήσεις την ακεραιότητά της.
  5. Αφού την σαπουνίσεις για 30 δευτερόλεπτα, ξέπλυνέ την μέχρι να δεις καθαρό νερό χωρίς αφρό.
  6. Έπειτα, άφησε την ανάποδα, ιδανικά μία ολόκληρη νύχτα, μέχρι να στεγνώσει.

Θέλεις να κάνεις styling στα μαλλιά σου αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Ακολούθησε αυτά τα 6 βήματα και θα σωθείς!

πώς να καθαρίζεις τη βούρτσα μαλλιών
Pexels

Πώς να καθαρίσεις μια βούρτσα μαλλιών με πιτυρίδα

Εάν παλεύεις με την πιτυρίδα, το προαναφερθέν πρωτόκολλο καθαρισμού βούρτσας εξακολουθεί να ισχύει, απλά θα χρειαστεί να το ακολουθείς πιο συχνά. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ξεφύγουν με το να καθαρίζουν τις βούρτσες μαλλιών τους 1 φορά τον μήνα, δοκίμασε να το κάνεις κάθε εβδομάδα. Εάν διαπιστώσεις ότι υπάρχουν ακόμα υπολείμματα μπορείς να αφήσεις τη βούρτσα να μουλιάσει σε ζεστό για 10 έως 15 λεπτά. Αυτή η διαδικασία θα επιτρέψει στο σαπούνι να διασπάσει ό,τι απέμεινε.

Η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσα να σου δώσω, αν έχεις πιτυρίδα, είναι να μουλιάζεις τη βούρτσα σου σε ένα μπολ με ζεστό νερό, μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι και σαπούνι πιάτων. Άφησέ την να μουλιάσει για μια ώρα και μετά ξέπλυνέ την καλά με χλιαρό νερό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News