Είναι γεγονός! Ο πρώτος υποβρύχιος πολιτικός γάμος πραγματοποιήθηκε στον βυθό της Αλοννήσου! Ο Πέτρος και η Μυρτώ αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης, κυριολεκτικά, μέσα στην θάλασσα και πραγματοποίησαν μία τελετή που θυμίζει παραμύθι!

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου με πρωτοβουλία του Δήμου και το ζευγάρι το πάντρεψε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος είχε λάβει δίπλωμα κατάδυσης προκειμένου να τελεί γάμους κάτω από τα νερά του νησιού.

Παρούσες στον βυθό ήταν οι δύο κουμπάρες, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μαρία Αγάλλου που ανέλαβε τη γαμήλια διοργάνωση, καθώς και τρεις εκπαιδευτές καταδύσεων που εθελοντικά παρείχε το καταδυτικό κέντρο Triton Dive Centre.

Ο πρώτος υποβρύχιος γάμος στα νερά της Αλοννήσου!

Αξίζει να σημειωθεί πως όλο το τελετουργικό τηρήθηκε κατά γράμμα μέσω της χρήσης ειδικών αδιάβροχων επιφανειών με όλα τα διαδικαστικά του πολιτικού γάμου καθώς και τα λόγια των νεόνυμφων, οι οποίοι και αφαίρεσαν προς στιγμήν τις μάσκες μετά την ανταλλαγή των όρκων για το πρώτο τους γαμήλιο φιλί.

Χειριστής υποβρύχιας κάμερας βιντεοσκοπούσε το γάμο που μεταδόθηκε live stream σε μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί στον γιαλό για τους προσκεκλημένους, ενώ παράλληλα υπήρχε η δυνατότητα παρακολούθησης και μέσω κινητού.

«Είναι απερίγραπτα τα συναισθήματα που σε πλημμυρίζουν στο βυθό κατά τη διάρκεια του γάμου. Μέσα σε ιδανικές συνθήκες γαλήνης που προσφέρει η υποθαλάσσια φύση, ο χρόνος σταματά και η στιγμή αυτή ανήκει αποκλειστικά στο ζευγάρι», δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου μετά την τελετή.

Από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο δήμος είχε απευθύνει κάλεσμα για την οργάνωση υποβρύχιων γάμων. «Στόχος μας είναι να “ανοίξουμε” μια νέα αγορά για την Ελλάδα και το νησί.»

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News