Από τότε που κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού η Ουκρανία, πολύς κόσμος αναρωτιόταν εάν η χώρα θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση, λόγω του πολέμου που είναι σε εξέλιξη. Πριν από λίγο καιρό, οι υπεύθυνοι της EBU είχαν ανακοινώσει ότι δεν γίνεται να φιλοξενηθεί ο επόμενος μουσικός διαγωνισμός στην Ουκρανία. Αλλά αν δεν γίνει εκεί, τότε πού θα γίνει η Eurovision 2023;

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το BBC, επιβεβαιώθηκε ότι ο επόμενος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν δεύτερο στον φετινό διαγωνισμό, μετά την Ουκρανία, έτσι η EBU ξεκίνησε συνομιλίες με το BBC ώστε να φιλοξενήσει την Eurovision 2023, οι οποίες είχαν θετικό αποτέλεσμα.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε σε ποια πόλη θα γίνει, αλλά η Γλασκώβη και το Μάντσεστερ έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Οι προϋποθέσεις για την επιλογή της πόλης είναι αυστηρές, αφού ο χώρος θα πρέπει να φιλοξενεί περίπου 10.000 θεατές, να είναι εύκολα προσβάσιμος από ένα διεθνές αεροδρόμιο και να διαθέτει αρκετά καταλύματα σε ξενοδοχείο για τουλάχιστον 2.000 αντιπροσώπους, δημοσιογράφους και θεατές.

Θυμίζουμε πως ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας, Oleksandr Tkachenko, είχε αντιδράσει με οργή στην ανακοίνωση της EBU ότι δεν γίνεται να φιλοξενηθεί στη χώρα η Eurovision, αναφέροντας πως η διεξαγωγή της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο θα υπονόμευε τη χώρα του: «Κερδίσαμε τη Eurovision και έχουμε εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις εντός των προθεσμιών για τη διαδικασία έγκρισης της διεξαγωγής της Eurovision στην Ουκρανία – έχουμε δώσει απαντήσεις και εγγυήσεις σχετικά με τα πρότυπα ασφαλείας και τους πιθανούς χώρους διεξαγωγής του διαγωνισμού».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News