Το μήνυμα των ηθοποιών για την κακοποίηση με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό στο χώρο του θεάματος είναι αυτό που πρέπει να δεις και να διαβάσεις σήμερα.

Μπορεί σήμερα, 8 Μαρτίου, να είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και με το που ακούμε τη λέξη κακοποίηση να πηγαίνει κατευθείαν το μυαλό μας στις γυναίκες, όμως ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν επίσης και άνδρες θύματα, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που στηρίζουν το γυναικείο φύλο και βρίσκονται στο πλευρό κάθε γυναίκας.

Άνδρες και γυναίκες ηθοποιοί ένωσαν τις φωνές τους κι έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα μέσα από ένα βίντεο, υποστηρίζοντας το κίνημα «Είμαστε όλοι μαζί». Μέσα από αυτό το βίντεο ζητούν να σταματήσει κάθε μορφή βίας, κακοποίησης και εκφοβισμού, υποστηρίζοντας τα θύματα και κάνοντας έκκληση για ένα καλύτερο αύριο, πιο φωτεινό και με περισσότερα χαμόγελα.

Στο βίντεο αυτό συμμετέχουν ο Πέτρος Λαγούτης, η Ευαγγελία Μουμούρη, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Κατερίνα Γερονικολού, ο Μάριος Αθανασίου, ο Γιώργος Καραμίχος, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, η Χρύσα Παππά, η Μαριάννα Τουμασάτου, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Κρατερός Κατσούλης, ο Γιώργος Γεροντιδάκης, ο Δημήτρης Μακαλιάς, η Αντιγόνη Ψυχράμη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο Ηλίας Μελέτης, η Αγγελική Λάμπρη, η Λένα Δροσάκη, ο Σταύρος Σβίγκος, ο Γιώργος Γαλίτης, ο Παύλος Πιέρρος, ο Τριαντάφυλλος Δελής, η Αγνή Χιώτη και πολλοί ακόμη και υποστηρίζουν το κίνημα «Είμαστε όλοι μαζί» και δείχνουν την υποστήριξή τους απέναντι σε κάθε θύμα.

Όλο το μήνυμα των ηθοποιών για την κακοποίηση

«Για να φέρουμε στο φως …ό,τι μέχρι τώρα ήταν στο σκοτάδι.
Για να σταματήσουμε κάθε εκφοβισμό.
Για καμία κατάχρηση εξουσίας.
Για να σταματήσει η υποτίμηση.
Για να πάρουμε θέση.
Για την αλλαγή του κώδικα δεοντολογίας.
Για να μην υπάρξει συνέχεια.
Για κανένα θύμα φιμωμένο.
Για να μη φοβάσαι να μιλήσεις.
Για να μην είσαι μόνος.
Για να μην υπάρξουν άλλα θύματα.
Για να μην είσαι μόνη.
Για να δώσουμε στο όχι τη δύναμή του.
Για να βάλουμε όρια.
Για ένα θέατρο με σεβασμό.
Για μια κοινωνία με σεβασμό.
Για να νοιώθουμε ελεύθεροι.
Για μια κοινωνία καθαρή.
Για ένα διαφορετικό αύριο.
Για τη νέα γενιά…τα παιδιά μας.
Για να επιστρέψουν τα χαμόγελα.
Για να υποστηρίξουμε.
Για να προχωρήσουμε μπροστά.
Για ένα πολιτισμό φωτεινό.
Για ένα κόσμο του «εμείς» και όχι του «εγώ».
Για εσένα.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

Δες το βίντεο με το μήνυμα των ηθοποιών για την κακοποίηση:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News