Ανεξάρτητα απ’ το πού ζούμε, τι δουλειά κάνουμε, και ποια είναι τα χόμπι μας, όλοι μας έχουμε ένα πράγμα σ’ αυτή την “to do” λίστα μας που συνεχώς αναβάλλουμε: Το να οργανώσουμε το σπίτι μας! Με ό,τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτό, την ντουλάπα, τα συρτάρια, την κουζίνα… Για να μπορέσουμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για το πώς θα καταφέρουμε να έχουμε ένα πιο οργανωμένο σπίτι, είδαμε το Get Organized with The Home Edit στο Netflix και παρακάτω σου λέμε όσα είδαμε!

Εάν δεν έχεις ακούσει ποτέ για το The Home Edit, επίτρεψέ μας να σου κάνουμε μια εισαγωγή. Το Home Edit είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τις master της οργάνωσης σπιτιού, Clea Shearer και Joanna Teplin. Οι δύο γυναίκες έχουν ενώσει τα ταλέντα τους για να βρουν ένα έξυπνο και βιώσιμο σύστημα οργάνωσης του σπιτιού.

Έστησαν το brand τους απ’ το μηδέν και στη συνέχεια επεκτάθηκαν μέσα απ’ το μπεστ σέλερ των New York Times (The Home Edit: Ένας οδηγός για την οργάνωση και την πραγματοποίηση των στόχων του σπιτιού σας).

Η εταιρεία πλέον έχει μια μακρά λίστα από διάσημους πελάτες, όπως οι Reese Witherspoon, Khloe Kardashian, Mandy Moore και Busy Philipps, και όλοι όσοι δοκιμάζουν τις τεχνικές που προτείνουν οι δύο γυναίκες δηλώνουν ότι τους έλυσαν τα χέρια!

Η σειρά του Netflix είναι αφιερωμένη σ’ αυτό το concept της οργάνωσης σπιτιού, και εμείς, έχοντας δει τα επεισόδια μέσα σ’ ένα σαββατοκύριακο, σου λέμε τα 5 tips που μάθαμε!

Είδαμε το Get Organized with The Home Edit στο Netflix και αυτά είναι τα 5 tips που μάθαμε για ένα οργανωμένο, καθαρό σπίτι:

#1 Πριν ξεκινήσεις, βάλε στόχους

Αφού η Clea και η Joanna συναντήσουν τους πελάτες τους, δουν το τι κρύβεται στα ντουλάπια τους και έχουν μια αίσθηση για την ρουτίνα τους, εξηγούν την ανάγκη να θέσουν στόχους. Στα μάτια της Clea και της Joanna, το να ξεκινήσεις χωρίς σχέδιο είναι η απόλυτη συνταγή για την καταστροφή. Η εύρεση του σωστού σχεδίου για να ταιριάζει στις ανάγκες σου εξαρτάται από τους στόχους σου για τον χώρο. Θέλεις το δωμάτιο να είναι πολυλειτουργικό; Θέλεις τα αντικείμενά σου να είναι σε εμφανές σημείο;

Φτιάξε το σπίτι σου με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι λειτουργικό. Εάν, για παράδειγμα, είσαι γιατρός, φρόντισε να έχεις σε άμεση πρόσβαση όλα όσα χρειάζεσαι για τη δουλειά σου. Εάν θέλεις να αλλάζεις καθημερινά τσάντες, θα πρέπει να τις οργανώσεις έτσι ώστε να μην πέφτει η μια πάνω στην άλλη κάθε φορά που τις αλλάζεις.

#2 Ξεσκαρτάρισμα

Είναι δύσκολο για σένα; Προσπάθησε να αποστασιοποιηθείς ή ακόμα και να ζητήσεις τη γνώμη ενός φίλου. Το θες στ’ αλήθεια στο σπίτι σου εκείνο το αντικείμενο που έχεις χωμένο σ’ ένα συρτάρι που δεν ανοίγεις ποτέ; Πρέπει να διαλέξεις τι μένει και τι φεύγει, αλλιώς πώς θα οργανώσεις τον χώρο σου σωστά;

#3 Κατηγοριοποίηση

Σύμφωνα με τις βασίλισσες της οργάνωσης Joanna και Clea, οι ζώνες είναι το κλειδί για τη διαμόρφωση του χώρου σου. Οι ζώνες είναι περιοχές στο σπίτι που περιέχουν μια κατηγορία ομοειδών αντικειμένων. Εκτός από το ότι σου επιτρέπουν να αποφασίσεις μια διάταξη που έχει νόημα για σένα, οι ζώνες είναι επίσης μια φυσική αναπαράσταση που σε βοηθά να διατηρείς οργανωμένο το σπίτι σου με την πάροδο του χρόνου.

#4 Χρησιμοποίησε containers

Η αγαπημένη δικαιολογία όλων μας είναι η έλλειψη χώρου. Σίγουρα έχεις πολύ περισσότερο χώρο απ’ ό,τι πιστεύεις ότι έχεις! Κουτιά, δοχεία, containers όλα αυτά που βλέπεις στις γωνιές των καταστημάτων που είναι για την οργάνωση του χώρου, δεν είναι τυχαία εκεί! Μπορείς να εξοικονομήσεις πολύ χώρο εάν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις έξτρα αντικείμενα για να αποθηκεύεις τα πράγματά σου.

Δες για παράδειγμα, πόσο βοηθούν αυτά τα διαχωριστικά την οργάνωση του συρταριού!

#5 Η οργάνωση δεν σταματάει ποτέ

Εάν θέλεις ένα σπίτι τακτοποιημένο και οργανωμένο, δεν πρέπει να σταματήσεις να ασχολείσαι μ’ αυτό. Δυστυχώς είναι μια συνεχής διαδικασία, στην οποία πρέπει να επενδύεις χρόνο. Διαφορετικά όλη σου η προσπάθεια θα πάει στράφι.

Εάν δεις ότι κάτι δεν λειτουργεί, θα πρέπει να το επανεξετάσεις. Όταν παρατηρήσεις ότι κάποιο μέρος του σπιτιού αρχίζει να ξεχειλίζει από πράγματα, θα πρέπει να το οργανώσεις ξανά. Αλλά πίστεψέ μας, όταν η οργάνωση σου γίνει τρόπος ζωής, θα το κάνεις αυθόρμητα!

Διάβασε και αυτό:

6 συνήθειες των 2 λεπτών που θα κάνουν το σπίτι σου να είναι πάντα τακτοποιημένο!