«Δύναμή μας ο σεβασμός όλων» είναι ο τίτλος του κοινωνικού μηνύματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των Ατόμων με Αναπηρία.

Με πρωταγωνιστή τον Παραολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή της κολύμβησης, Αντώνη Τσαπατάκη, η ΕΛ.ΑΣ δημιούργησε ένα πολύ ηχηρό βίντεο στο οποίο τονίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερνά οι άνθρωποι με αναπηρία.

Η ανάρτηση του Αντώνη Τσαπατάκη υπενθυμίζει την έλλειψη παιδείας που επικρατεί στην κοινωνία μας

Βίντεο Τσαπατάκη για άτομα με αναπηρία: Ό,τι πιο ηχηρό θα δεις σήμερα

«Σε έχουν δυσκολέψει ποτέ;» αναρωτιέται ο Αντώνης Τσαπατάκης και σε καλεί απευθείας να βιώσεις την σκληρή καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων.

Πώς θα σου φαινόταν εάν πάλευες, κυριολεκτικά, να ανέβεις πάνω στο πεζοδρόμιο με το αναπηρικό σου καροτσάκι επειδή κάποιος πάρκαρε το αυτοκίνητό του πάνω στην ράμπα χωρίς δεύτερη σκέψη;

«Σκέψου πριν το κάνεις» είναι η επόμενη φράση του Παραολυμπιονίκη και ζητά απλά να έχεις λίγη περισσότερη ενσυναίσθηση και να επιτρέψεις επιτέλους και στα άτομα με αναπηρία να απολαύσουν τα ίδια δικαιώματα με εσένα.

Δύναμη ψυχής απ’ τον Αντώνη Τσαπατάκη. Εκεί που άλλοι σταματούν, εκείνος συνεχίζει | Video

«Δεν είναι ανάγκη να είναι Παγκόσμια Ημέρα για να σκέφτεσαι τα άτομα με αναπηρίες ή με Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες», είναι το μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ευαισθητοποίησης των πολιτών. 

Το συγκεκριμένο κοινωνικό μήνυμα έχει αναρτηθεί στα social media της ΕΛ.ΑΣ και έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις.

Βίντεο Τσαπατάκη για άτομα με αναπηρία – Μπορείς να το δεις εδώ:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News