Η καθημερινότητα στο σπίτι είναι πιο σημαντική από ποτέ! Λόγω της πρωτόγνωρης υγειονομικής συνθήκης που βιώνουμε, περνάμε περισσότερο χρόνο στον χώρο μας, και φυσικά θέλουμε κάθε στιγμή μας να είναι άνετη. Η τηλεργασία έχει υιοθετηθεί από εταιρείες σε όλο τον κόσμο, ενώ και στην Ελλάδα αρκετές επιχειρήσεις ακολουθούν αυτή την τακτική. Αν δουλεύεις κι εσύ απ’ το σπίτι, σίγουρα χρειάζεσαι έναν χώρο άνετο και λειτουργικό. Φτιάχνουμε, λοιπόν, μαζί το γραφείο στο σπίτι σου με επιλεγμένα κομμάτια απ’ τον νέο κατάλογο της ΙΚΕΑ για το 2021.

Ο Σεπτέμβρης είναι για πολλούς μια περίοδος αναδιοργάνωσης και ένα restart. Εκτός απ’ το restart που μπορεί να κάνουμε σε πολλούς τομείς της ζωής μας, αυτή η περίοδος είναι μια ιδανική ευκαιρία για να αλλάξουμε τον χώρο μας και να τον διαμορφώσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες μας.

Ο νέος κατάλογος της ΙΚΕΑ 2021 έχει σχεδιαστεί με μοναδικό σκοπό να αποτελέσει έναν καθημερινό οδηγό για μια καλύτερη ζωή στο σπίτι. Μας δίνει έμπνευση μέσα από έξυπνες, βιώσιμες, λειτουργικές και προσιτές επιλογές για τον χώρο μας.

Μέσα από την ευρεία χρήση βιώσιμων υλικών και την υιοθέτηση νέων συνηθειών, όπως ο περιορισμός της σπατάλης νερού και η ανάδειξη της #lesswaste φιλοσοφίας, ο φετινός κατάλογος στόχο έχει να διευκολύνει μικρούς και μεγάλους να αποκτήσουν μια πιο ισορροπημένη καθημερινότητα, αποδεικνύοντας ότι «καλύτερο σπίτι» σημαίνει «καλύτερη ζωή». 

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά, μετά από 70 χρόνια που κυκλοφορεί, που ο κατάλογος διατίθεται κυρίως σε ηλεκτρονική μορφή, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δράσεων αειφορίας και της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Εμείς ξεφυλλίσαμε τον νέο κατάλογο της ΙΚΕΑ και ξεχωρίσαμε μερικά έπιπλα και διακοσμητικά χώρου ώστε να δημιουργήσουμε το απόλυτο home office!

Ακόμα και με πολύ μικρές αλλαγές μπορείς να μεταμορφώσεις το γραφείο στο σπίτι σου ώστε να γίνεις πιο παραγωγική!

10 κομμάτια για να δημιουργήσεις ένα ιδανικό περιβάλλον για το γραφείο στο σπίτι

#1 MALM γραφείο

Όταν μιλάμε για τη διαμόρφωση του γραφείου στο σπίτι, όλα ξεκινούν απ’ το ίδιο το γραφείο! Το MALM γραφείο ταιριάζει στους περισσότερους χώρους, ενώ η συρόμενη επιφάνεια που διαθέτει θα κάνει τη δουλειά σου πιο εύκολη!

#2 MILLBERGET περιστρεφόμενη καρέκλα

Αν δεν θέλεις να πονάς στο τέλος του 8ωρου (στην καλύτερη περίπτωση) η σωστή στάση σώματος όσο δουλεύεις είναι το ένα μυστικό! Το δεύτερο είναι η άνετη MILLBERGET περιστρεφόμενη καρέκλα, που έχει σχεδιαστεί για σένα που εργάζεσαι πολλές ώρες καθισμένη σε ένα γραφείο.

#3 BERGSHULT/RAMSHULT ράφι τοίχου

BERGSHULT/RAMSHULT ράφι τοίχου

Φυσικά, δεν χωράνε όλα πάνω στο γραφείο και δεν θα ήθελες την ώρα που δουλεύεις να έχεις ένα γραφείο γεμάτο πράγματα. Το ράφι τοίχου με δύο βραχίονες για απόλυτη σταθερότητα, θα δώσει κάτι έξτρα στην διακόσμηση του χώρου σου, ενώ θα “αδειάσει” το γραφείο σου από περιττά αντικείμενα που δεν χρειάζεται να σε αποσπούν απ’ τη δουλειά σου.

#4 KALLAX Ραφιέρα

Αν θέλεις το δωμάτιο όπου θα φτιάξεις τον χώρο εργασίας σου να έχει τα πάντα, δεν μπορεί να λείπει μια βιβλιοθήκη/ ραφιέρα! Κι αυτή η ραφιέρα είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι, αφού προσαρμόζεται στον χώρο σου! Μπορείς να τη στήσεις είτε οριζόντια είτε κάθετα για να εξυπηρετήσεις καλύτερα τις ανάγκες σου.

#5 Tertial φωτιστικό γραφείου

Ο σωστός φωτισμός του γραφείου είναι το Α και το Ω. Το φωτιστικό Tertial που είναι διαθέσιμο σε μπλε και μαύρο, για να διαλέξεις ποιο ταιριάζει καλύτερα στην διακόσμησή σου, είναι λειτουργικό, καθώς δεν πιάνει χώρο στο γραφείο σου, ενώ προσαρμόζεται πραγματικά σε όποια γωνία θέλεις.

#6 BRAVUR ρολόι τοίχου

Τι ώρα είναι; Τώρα ντάξει, θα μας πεις, όλη μέρα είμαι στον υπολογιστή και στο κινητό, λες να μην ξέρω τι ώρα είναι; Μην στεκόμαστε σε λεπτομέρειες… Αυτό το all time classic ρολόι είναι must γιατί πολύ απλά είναι τόσο όμορφο και στιλάτο που το θέλεις κι εσύ πάνω απ’ το γραφείο σου!

#7 KNAGGLIG κουτί αποθήκευσης

κουτί αποθήκευσης ΙΚΕΑ

Όλη αυτή η χαρτούρα ή τα αντικείμενα που βάζεις απλά σε ένα συρτάρι και μετά απλά ξεχνάς την ύπαρξή τους, μπορούν να οργανωθούν με τον κατάλληλο… εξοπλισμό! Ο κατάλογος της ΙΚΕΑ περιλαμβάνει μια σειρά από φανταστικά προϊόντα οργάνωσης και αποθήκευσης και εμείς ξεχωρίσαμε αυτό το κουτί από μασίφ ξύλο πεύκου που είναι σε ιδανικό μέγεθος και χρώμα που πάει με όλα!

#8 BULLIG καλάθι αποθήκευσης

καλάθι αποθήκευσης ΙΚΕΑ

Ένα καλάθι από μπαμπού είναι ένα τέλειο διακοσμητικό οπουδήποτε κι αν επιλέξεις να το τοποθετήσεις, ενώ είναι πολυχρηστικό, αφού μπορείς να αποθηκεύσεις σ’ αυτό ό,τι χρειάζεσαι!

#9 LYKTFIBBLA μαξιλάρι

μαξιλάρι ΙΚΕΑ

Το μαξιλάρι που είδες να κρατάει και η Πόπη στη φωτογραφία πάει… παντού! Απ’ τον καναπέ σου μέχρι την πολυθρόνα και την καρέκλα του γραφείου. Εάν κάθεσαι όλη μέρα στο γραφείο, θα σου σώσει την πλάτη!

#10 TOFTLUND χαλί

TOFTLUND χαλί

Μπορείς να το βάλεις κυριολεκτικά παντού! Να το απλώσεις στο πάτωμα, να το έχεις κάτω απ’ το γραφείο για να ακουμπάνε τα πόδια σου στα μαλακά, ή ακόμα και να το ακουμπήσεις πάνω σε μια πολυθρόνα σαν ριχτάρι!

Διάλεξε τα αγαπημένα σου κομμάτια και δημιούργησε έναν χώρο όπως ακριβώς τον έχεις ονειρευτεί. Ξεφύλλισε όλο τον νέο κατάλογο της ΙΚΕΑ εδώ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News