Η φυσική διακόσμηση χρησιμοποιώντας έπιπλα από ξύλο μπορεί να δώσει στο σπίτι σου μία πιο ζεστή νότα. Κομμάτια από ξύλο μπορούν να δώσουν στο σπίτι σου μία πιο φυσική, λιτή αλλά εντυπωσιακή εμφάνιση.

Δώσε στο σπίτι σου μία φυσική διακόσμηση χρησιμοποιώντας έπιπλα από ξύλο

Αυτή τη σεζόν, η τάση έχει δείξει ότι είναι στις χειροποίητες τσάντες και παντελόνια από μακραμέ δέρμα και υφαντά άχυρα. Όλα τα είδη χειροτεχνίας που είδαμε στις συλλογές της άνοιξης 2020 με φυσικά υλικά κομμένα σε όλα τα σχήματα και μεγέθη από υφαντά αξεσουάρ δε θα μπορούσαν να μείνουν μόνο στον κόσμο της μόδας αφού στο κομμάτι της διακόσμησης υπερισχύουν ακόμα περισσότερο με υλικά όπως το ζαχαροκάλαμο κ.α.

Marcus Loke/Unsplash

Η Lulu Lytle συνιδρυτής της βρετανικής εταιρείας εσωτερικών χώρων Soane εξηγεί την ιστορία του ξύλου στην εσωτερική διακόσμηση λέγοντας χαρακτηριστικά:

Τον 18ο και τον 19ο αιώνα το ξύλο ευνοήθηκε ιδιαίτερα στις τροπικές περιοχές επειδή δεν θα στρεβλώσει ή θα σπάσει στη ζέστη και αργότερα, το αγαπούσαν τόσο πολύ οι μοντερνιστές που το είδαν ως μια άνετη και καθαρή επένδυση εναλλακτική λύση έναντι της ταπετσαρίας

Ανάλογα με τον τρόπο αντιμετώπισης, κάθεται τόσο άνετα στους εσωτερικούς χώρους του 17ου και του 18ου αιώνα, όπως σε ένα σπίτι στην παραλία ή με σύγχρονα αστικά σχέδια

Hasan Fakhri/Unsplash

Μερικές κλασικές καρέκλες από ξύλο μπορούν να δώσουν μία μοναδική γοητεία στο εσωτερικό του σπιτιού σου. Ταυτόχρονα το ξύλο καταφέρνει πάντα να δίνει μία διαρκή μοντέρνα εμφάνιση. Είναι ένα υλικό που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε εσωτερική αισθητική, σχεδιασμό και στιλ – από παραδοσιακό σε μοντέρνο και παράκτιο έως σύγχρονο.

Μπορείς να δώσεις μία γήινη υφή σε καθημερινά αντικείμενα στο σπίτι, όπως χαλιά και κρεμαστά φωτιστικά. Μπορείς ακόμα να προσθέσεις μια φυσική πινελιά στο σπίτι σου με επιτραπέζιες περιέργειες όπως υφαντά μπολ με φρούτα, σουβέρ ποτών και ταπετσαρίες. Ακόμα και ένα φωτιστικό από ξύλο ή παρόμοια υλικά μπορεί να δώσει μία απαλή διάχυση του φωτός για ατμοσφαιρική λάμψη.

Με αυτούς τους τρόπους μπορείς να δημιουργήσεις μία φυσική διακόσμηση χρησιμοποιώντας έπιπλα από ξύλο χωρίς να χρειαστεί πολύ κόπο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News