Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πρόσφατη δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά ότι δεν θα εμβολιαστεί μέχρι αυτό να γίνει υποχρεωτικό. Με μέλη της κυβέρνησης και όχι μόνο να αποδοκιμάζουν αυτή του την απόφαση, ο τενίστας που μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει σε σποτ της καμπάνιας “Μένουμε Σπίτι”, μετά τις αντιδράσεις θέλησε να επανατοποθετηθεί. Η νέα δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά για το εμβόλιο δεν αναιρεί όσα υποστήριξε στην πρώτη του αναφορά στο θέμα.

Η ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά που ραγίζει καρδιές: Έφυγε από τη ζωή η γιαγιά του 5 λεπτά πριν τον τελικό του Roland Garros

Η νέα δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά για το εμβόλιο

Στην αρχική δήλωσή του σχετικά με τον εμβολιασμό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε πει: “Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, κανείς δεν το έχει θεωρήσει υποχρεωτικό έως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα εμβολιασθώ, αλλά μέχρι να γίνει υποχρεωτικό, δεν πρόκειται να το κάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τενίστας.”

Ο τενίστας μετά την αναμέτρησή του με τον Κόρντα παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία δεν έλειψαν οι ερωτήσεις σχετικά με την δήλωση του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διευκρίνισε ότι δεν είναι κατά του εμβολιασμού αλλά δεν το κάνει επειδή δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά. Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος. Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις;».

Τι απαντούν οι ειδικοί για τον πρώτο θάνατο πλήρως εμβολιασμένου στην Ελλάδα – Ποια μέτρα ισχύουν από σήμερα 16/08 για τους ανεμβολίαστους

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και ενοχλημένος από την επιμονή των δημοσιογράφων και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του στην Ελλάδα δεν θέλησε να αλλάξει την θέση του και συνέχισε λέγοντας:

“Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News