Η εποχή με τις δημοφιλείς χορογραφίες και τις συνταγές μαγειρικής φαίνεται πως έχει παρέλθει και καινούργιες τάσεις έχουν πάρει την θέση τους στην πλατφόρμα του ΤikΤok. H δημοφιλής εφαρμογή, που κέρδισε έδαφος κατά την διάρκεια της καραντίνας, δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις νέες τάσεις που γίνονται αμέσως viral. Η πιο πρόσφατη είναι αυτή του cleaning TikΤok ή Cleantok όπως την αποκαλούν οι χρήστες του. Δεν είναι παρά βίντεο τα οποία δείχνουν τους χρήστες να έχουν επιδοθεί σε έναν ολοκληρωτικό καθαρισμό διάφορων δωματίων και συσκευών του σπιτιού τους.

5 TikTok home hacks που θα σου αλλάξουν τη ζωή και θα σου λύσουν τα χέρια!

Cleantok: Η νέα τάση του TikΤok

Αυτός ο πυρετός καθαριότητας έχει σίγουρα τις ρίζες του στην καραντίνα και την πανδημία του Covid-19. Ο κόσμος όχι μόνο ήθελε να απαλλαγεί από τα μικρόβια αλλά είχε και άπλετο χρόνο να επιδοθεί σε ένα ανελέητο καθάρισμα. Πλέον, είναι μια συνήθεια που έχουμε υιοθετήσει στην καθημερινότητά μας και το Clentok μας καλεί να καθαρίσουμε μαζί. Η δημοφιλία αυτών των βίντεο έχουν οδηγήσει το hashtag #CleanTok να έχει περισσότερες από 8 δισεκατομμύρια προβολές μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, αυτά τα μικρά βιντεάκια μοιράζονται hacks και τρόπους να απαλλαγείς από δύσκολους λεκέδες και να καθαρίσεις εύκολα κάθε γωνιά του σπιτιού σου. Ταυτόχρονα, όπως θα έχεις παρατηρήσει με μια βόλτα σου στην εφαρμογή, σου δίνουν κίνητρο που χρειάζεσαι για να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να ξεκινήσεις να καθαρίζεις.

Μάλιστα, έχουν δημιουργηθεί λογαριασμοί που έχουν αποκλειστικά βίντεο καθαρισμού ενώ πολλοί από τους δημιουργούς προτείνουν καθαριστικά μέσω διαφημίσεων. Μια ακόμα τάση στην ευρύτερη κατηγορία του cleantok είναι το toilet overload, δηλαδή το γέμισμα της τουαλέτας με καθαριστικά μπάνιου. Πρόκειται για μια σειρά με βίντεο που έχει κερδίσει πολλούς fans αν και έχει κατηγορηθεί για σπατάλη και οικολογική ανευθυνότητα. Σε κάθε περίπτωση, το cleantok εκτός από κίνητρο σου προσφέρει και μεγάλη ικανοποίηση βλέποντας την διαδικασία καθαρίσματος ενός βρώμικου φούρνου που καταλήγει να λάμπει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News