Συμβαίνει ξαφνικά και χωρίς να το καταλάβεις. Ξεκινάς με λίγα φυτά εσωτερικού χώρου για να προσθέσεις λίγο φως και χρώμα στο σπίτι σου, έπειτα καταλήγεις να έχεις έναν ολόκληρο όχλο και δεν ξέρεις πού να τα τοποθετήσεις και τι να τα κάνεις. Επειδή συμπάσχουμε, σου έχουμε μερικές έξυπνες ιδέες για να επιλέξεις τα ράφια που επιθυμείς και να προσδώσεις τάξη και στυλ στον χώρο σου.

Έξυπνοι τρόποι για να γεμίσεις έναν άδειο τοίχο του σπιτιού – Μεταμόρφωσε τώρα τον χώρο σου σε minimal παράδεισο

Πώς να επιλέξεις ράφια για τα φυτά σου;

Ένα βασικό ράφι μπορεί να είναι ό,τι πρέπει για τις ανάγκες αποθήκευσης των φυτών σου, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη πριν αποφασίσεις να δώσεις τα χρήματά σου.

Ποιες είναι οι διαστάσεις που χρειάζεσαι;

Σκέψου λίγο το μέγεθος των φυτών σου και πόσο αυτά πρόκειται να μεγαλώσουν. Τα ρυθμιζόμενα ράφια θα σου επιτρέψουν να αλλάζεις το ύψους τους καθώς ωριμάζουν τα φυτά σου, ενώ τα εντελώς ανοιχτά ράφια δίνουν στα φυτά σου πρόσβαση σε περισσότερο φως και αέρα, είναι ιδανικά για μεγαλύτερα φυτά.

Επίλεξε ένα φιλικό προς τα φυτά υλικό

Τα ξύλινα ράφια μπορεί να φαίνονται σαν τη τέλεια λύση, αλλά να είσαι σίγουρη πως θα σου δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον. Αν, λοιπόν, ποτίζεις τα φυτά στη θέση τους χωρίς να τα μετακινείς, το νερό θα δημιουργήσει κηλίδες και μούχλα σε αντίθεση με τα μεταλλικά ράφια.

ράφια για φυτά εσωτερικού χώρου
Pexels
Προσοχή στο βάρος

Εάν σχεδιάζεις να αγοράσεις κάποιο ράφι πρέπει να λάβεις υπόψη σου το βάρος που αντέχει, όχι μόνο του φυτού αλλά και του νερού.

Αυτά είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου που θα βλέπεις σε κάθε σπίτι! – Δες το σαλόνι σου να ζωντανεύει!

Πώς θα κάνεις πιο όμορφα τα ράφια σου;

Αν και απλώς τοποθετώντας τα φυτά σου σε ένα ράφι είναι μια εξαιρετική αρχή, μπορείς να προσθέσεις λίγες επιπλέον έξυπνες και όμορφες πινελιές.

Πρόσθεσε λίγη ισορροπία με άλλα διακοσμητικά αντικείμενα

Τόσα πολλά φυτά, ίσως γίνουν λίγο μονότονα, γι’ αυτό μπορείς να τοποθετήσεις ορισμένα πρόσθετα στοιχεία, τα οποία θα προσδώσουν άποψη στον χώρο σου.

ράφια για φυτά εσωτερικού χώρου
Pexels
Διατήρησε ένα ύφος

Αντί για ένα σωρό αντικείμενα, αναζήτησε τρόπους για να δημιουργήσεις μια μοναδική εμφάνιση. Επίλεξε το ύφος που ταιριάζει σε σένα και στον χώρο σου, παίξε με αντικείμενα και δημιούργησε μία ομοιομορφία.

Το ήξερες ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν πολλαπλά οφέλη; Ανακάλυψέ τα και δες πώς να τα αξιοποιήσεις σωστά στον χώρο σου

Μη ξεχνάς τον φωτισμό

Κρυφός φωτισμός, ταινίες led και έξυπνοι τρόποι για να αναδείξεις τα φυτά σου, αλλά και τον χώρο σου. Σκέψου το, θα το λατρέψεις.

Τελικά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν πας απλά να αγοράσεις ένα ράφι που θα δεις στο κατάστημα και θα σου αρέσει. Ελπίζουμε να βοηθήσαμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News