Ο διάσημος αρχιτέκτονας Reza Mohtashami σχεδίασε τη Black Villa στη Νέα Υόρκη, μια σύγχρονη οικογενειακή κατοικία, η οποία πρόκειται να κατασκευαστεί κοντά στο Harriman State Park, περίπου 30 μίλια βόρεια της Νέας Υόρκης. Τα σχέδια του είναι αυτό που θα χαρακτηρίζαμε ως η επιτομή της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή η «μαύρη βίλα» πρόκειται να χτιστεί σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο Harriman State Park, το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Εκτός από τον εκπληκτικό εσωτερικό σχεδιασμό της, αυτή η βίλα ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για το μεγάλο ανοιχτό καθιστικό της και τον τεράστιο φεγγίτη πάνω του που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της οροφής και προσφέρει μοναδική θέα στον ουρανό!

H Black Villa Στη Νέα Υόρκη:

Black Villa Στη Νέα Υόρκη
©Reza Mohtashami

Καθώς οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης βίλας ήθελαν ο εξωτερικός χώρος να συνδέεται με τον εσωτερικό, ο αρχιτέκτονας Reza Mohtashami πολύ έξυπνα σχεδίασε «ανοίγματα» σε διάφορα σημεία του ακινήτου, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να απολαμβάνουν οπότε το επιθυμούν την φύση που τους περιβάλλει από την άνεση του σπιτιού τους.

5 κορυφαία projects στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων από τον Tom Dixon

Black Villa Στη Νέα Υόρκη
©Reza Mohtashami

Οι φεγγίτες αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι του design, καθώς τους συναντάμε παντού από το υπέροχο σαλόνι μέχρι την κρεβατοκάμαρα. Όπως υποδηλώνει και το όνομα της, τα περισσότερα αντικείμενα σε αυτή τη βίλα είναι σε διάφορες αποχρώσεις του μαύρου, ενώ άλλα είναι φτιαγμένα από ανοιχτόχρωμο ξύλο, το οποίο και σπάει την μονοτονία του μονόχρωμου με τον πιο κομψό τρόπο.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News