Οι φούρνοι είναι ουσιαστικά ένα δοχείο για το μαγείρεμα φαγητού, που σημαίνει ότι είναι ένα απόλυτο καταφύγιο για λίπη, κολλώδη βρωμιά και καμένα κομμάτια φαγητού. Πρόκειται ίσως για ένα από τα δυσκολότερα σημεία της κουζίνας την ώρα του καθαρίσματος το οποίο μάλιστα πολλοί αποφεύγουν. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν μια επίπονη και μεγάλη αγγαρεία, δεν χρειάζεται να είναι. Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις τις σχάρες του φούρνου σου και να μην χρειαστεί να εξαντληθείς τρίβοντάς τες.

Έχεις βραδιά μπάρμπεκιου; Καθάρισε γρήγορα τη σχάρα της ψησταριά σου

Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις τις σχάρες του φούρνου σου είναι εδώ!

Ο Andrew Bramley, ιδιοκτήτης της επαγγελματικής επιχείρησης καθαρισμού Pure Freedom εξήγησε πώς ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις τις σχάρες φούρνου είναι στην μπανιέρα. «Καταλαβαίνω ότι η καθημερινή χρήση του φούρνου θα οδηγήσει στη συσσώρευση ψημένου λίπους, κολλώδους βρωμιάς και καμένων κομματιών στις σχάρες σας, αλλά ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να τις καθαρίσετε είναι στην πραγματικότητα στην μπανιέρα σας. Αυτό τους επιτρέπει να καθαριστούν πλήρως».

Ο Andrew μοιράστηκε ένα πλάνο έξι βημάτων για την αφαίρεση του λίπους από τις σχάρες του φούρνου. Είπε: «Ξεκινήστε τοποθετώντας μια παλιά πετσέτα στο κάτω μέρος του μπάνιου και αρχίστε να προσθέτετε τις σχάρες σας από πάνω». Η παλιά πετσέτα θα αποτρέψει τις σχάρες του φούρνου να γρατσουνίσουν και να λερώσουν την μπανιέρα.

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να πάρουμε λίγη μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι. Ο Andrew είπε: «Πασπαλίστε μαγειρική σόδα πάνω από τις σχάρες και προσθέστε λευκό ξύδι, αυτό θα προκαλέσει χημική αντίδραση και θα αρχίσει να αφρίζει. «Στη συνέχεια αφήστε μέχρι να σταματήσει ο αφρός». Η μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι είναι ουσιαστικά θαυματουργά προϊόντα, καθώς λειτουργούν με τόσους πολλούς αποτελεσματικούς τρόπους, μια από τις πιο επιτυχημένες χρήσεις του είναι η αφαίρεση των λιπών.

Και τα δύο προϊόντα είναι φθηνά και φυσικά, σε αντίθεση με ορισμένα από τα εμπορικά καθαριστικά φούρνων εκεί έξω που περιέχουν μια ολόκληρη σειρά από σκληρές χημικές ουσίες.

Η χημική αντίδραση θα τελειώσει όταν σταματήσει ο αφρισμός. Όταν συμβεί αυτό, ο ειδικός καθαρισμού είπε να γεμίσουμε την μπανιέρα με αρκετό ζεστό νερό για να καλύψει πλήρως τις σχάρες. Αυτό γίνεται έτσι ώστε το λίπος και η βρωμιά να μπορούν να μαλακώσουν. Όταν σκεπαστεί, το αφήνουμε να καθίσει μέσα στο μείγμα όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί μπορούμε να τις τρίψουμε.

Ο Andrew είπε: «Το πρωί τρίψτε τις σχάρες με ένα παλιό πανί για να αφαιρέσετε το λίπος και τη βρωμιά. Για οποιαδήποτε επίμονη βρωμιά, χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα ή σκληρό σφουγγάρι με μια πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια, οι σχάρες πρέπει να ξεπλυθούν σχολαστικά πριν επιστρέψουν στο φούρνο».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News