Το λεξικό του Cambridge ενημέρωσε τους ορισμούς του για τη «γυναίκα» και τον «άντρα» για να συμπεριλάβει τα trans άτομα, με αποτέλεσμα να είναι το πιο πρόσφατο λεξικό που επεκτείνει κι επίσημα το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Μια εκπρόσωπος του Cambridge Dictionary δήλωσε στην Washington Post την Τρίτη 13/12, ότι «οι αλλαγές στον ορισμό της γυναίκας είχαν γίνει από τον Οκτώβριο αλλά έλαβαν την απαραίτητη προσοχή αυτή την εβδομάδα μετά την κυκλοφορία της είδησης στην Telegraph». Ο πρώτος ορισμός της λέξης εξακολουθεί να υπάρχει στο λεξικό αλλά παρακάτω εμφανίζεται η τελευταία προσθήκη που βρίσκεται πιο κοντά στη συμπερίληψη.

«Μελέτησαν προσεκτικά τα μοτίβα χρήσης της λέξης γυναίκα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτός ο ορισμός είναι ένας ορισμός που πρέπει να τον γνωρίζουν οι μαθητές για να κατανοήσουν το πώς χρησιμοποιείται στη γλώσσα», δήλωσε η Sophie White, εκπρόσωπος του Cambridge University Press and Assessment.

Αλλαγές στον ορισμό της γυναίκας στο λεξικό του Cambridge!

Στο λεξικό του Cambridge ο ορισμός της λέξης γυναίκα – «Ένας ενήλικος θηλυκός άνθρωπος» – εξακολουθεί να υπάρχει και «παραμένει αμετάβλητος», αλλά, πλέον, εμφανίζεται κι ένας ακόμα ορισμός παρακάτω.

«Ένας ενήλικας που ζει και προσδιορίζεται ως γυναίκα, αν και μπορεί να έχει διαφορετικό φύλο κατά τη γέννηση», αναγράφεται.

Τι σημαίνουν τα αρχικά του LGBTQI+;

Στον ορισμό περιλαμβάνονται δύο παραδείγματα που αναφέρονται σε trans άτομα. Το πρώτο παράδειγμα είναι το εξής: «Ήταν η πρώτη trans γυναίκα που εξελέγη σε εθνικό αξίωμα», ενώ το δεύτερο χρησιμοποιεί τον ενημερωμένο ορισμό και λέει: «Η Μαίρη είναι μια γυναίκα που κατά τη γέννηση ήταν αρσενικό».

Έγιναν επίσης πρόσθετες ενημερώσεις και για τον ορισμό του άντρα. Συγκεκριμένα, τα δύο παραδείγματα που αναφέρονται για τον συμπληρωματικό ορισμό για τον «άντρα» περιλαμβάνουν «Ο Μάρκος είναι trans άντρας (= ένας άντρας που ήταν γυναίκα όταν γεννήθηκε)» και «Ο γιατρός τους ενθάρρυνε να ζήσουν ως άνδρες για λίγο πριν υποβληθούν σε χειρουργική μετάβαση».

αλλαγές στον ορισμό της γυναίκας
Unsplash / Jana Sabeth

Οι αλλαγές και οι ενημερώσεις του λεξικού έρχονται πριν από ένα ορόσημο στον αγώνα επί δεκαετίες για την ισότητα του γάμου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Πρόεδρος Biden υπέγραψε τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και πλέον παρέχει ομοσπονδιακή προστασία στα ομόφυλα και διαφυλετικά ζευγάρια.

Πώς είναι να είσαι σε μια LGBTQ+ σχέση στην Ελλάδα του σήμερα; Η Βαλέρια και η Άννα μας λένε την ιστορία τους

Αν και ο νόμος για τον σεβασμό του γάμου δεν θα αναγκάσει τις πολιτείες να εκδίδουν άδειες γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια, η νομοθεσία θα απαιτεί να θεωρούνται τα άτομα παντρεμένα σε οποιαδήποτε πολιτεία, εφόσον ο γάμος είναι έγκυρος στην πολιτεία όπου τελέστηκε. Η νομοθεσία καταργεί, επίσης, τον νόμο περί υπεράσπισης του γάμου του 1996, ο οποίος όριζε τον γάμο ως την ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας και επέτρεπε στις πολιτείες να αρνηθούν να αναγνωρίσουν τους γάμους ομοφύλων που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες πολιτείες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News