Ψάχνεις κάτι όπου θα μπορούσες να αποθηκεύσεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου ενώ θα διακοσμεί και την κουζίνα σου και δεν έχεις βρει τίποτα που να σε καλύπτει; Θέλεις κάτι όμορφο, ιδιαίτερο και χρηστικό! Και γιατί να μην το φτιάξεις μόνος σου; Πάρε ξύλινα καφάσια από τον μανάβη της γειτονιάς σου και μεταμόρφωσε τα σε μία χρηστική βάση για τα οπωρολαχανικά σου που θα ζηλεύουν όλοι!

Τι θα χρειαστείς για τα ξύλινα καφάσια;

 • 2 ξύλινα καφάσια
 • 8 πιχάκια
 • Γυαλόχαρτο
 • Χρώμα για ξύλα
 • Λάδι αδιαβροχοποίησης
 • Καρφιά

Πώς θα φτιάξεις τα ξύλινα καφάσια;

 1. Με το γυαλόχαρτο τρίψε όλες τις επιφάνειες από τα δύο καφάσια ώστε να φύγει το παλιό χρώμα αλλά και τυχόν ανωμαλίες στο ξύλο από κακή μεταχείριση τους.
 2. Στην συνέχεια βάψε με το χρώμα για ξύλα που επέλεξες τα δύο ξύλινα καφάσια αλλά και τα 8 πιχάκια. Άστα να στεγνώσουν και πέρνα και δεύτερο χέρι.
 3. Αφού στεγνώσουν καλά τα ξύλα σου, υπολόγισε το μέγεθος που έχουν τα πιχάκια και κόψε στις 4 γωνίες του κάθε καφασιού με ένα μικρό πριόνι, κομμάτι από τον πάτο ώστε να χωράνε να περάσουν τα 4 πιχάκια –τα οποία ουσιαστικά θα χρησιμοποιηθούν σαν βάσεις για να ενώσουν τα δύο καφάσια.
 4. Περνάς το κάθε πιχάκι στις 4 γωνίες του καφασιού, το καρφώνεις στις πλαϊνές πλευρές που ακουμπάει. Κάνεις την ίδια διαδικασία και στο δεύτερο καφάσι και τέλος καρφώνεις την κάτω πλευρά από τα πιχάκια του ενός καφασιού στην πάνω πλευρά του δεύτερου καφασιού ώστε να τα ενώσεις δημιουργώντας την διώροφη βάση για τα φρούτα σου!
 5. Περνάς με το λάδι αδιαβροχοποίησης όλη την κατασκευή σου και την αφήνεις να στεγνώσει!
ξύλινα καφάσια
hewoodgraincottage.com
Tip!

Αν θέλεις μπορείς να πάρεις λεπτές ξύλινες τάβλες, να τις βάψεις με χρώμα για μαυροπίνακα και να τις καρφώσεις στα δύο καφάσια ώστε να γράφεις με κιμωλία τι περιέχει το κάθε καφάσι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News