Μπορείς να καθαρίσεις με το απορρυπαντικό πλυντηρίου πολύ περισσότερα πράγματα απ΄ ό,τι νομίζεις. Είναι ένα πολύ ισχυρό καθαριστικό, το οποίο έχει περισσότερες χρήσεις απ’ όσες είχες φανταστεί.

Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το απορρυπαντικό πλυντηρίου -τόσο το υγρό όσο και τη σκόνη- στον φούρνο και στο αυτοκίνητό σου!

Τι μπορείς να καθαρίσεις με το απορρυπαντικό πλυντηρίου;

 1. Αποχέτευση
  Έχει φράξει η αποχέτευση; Μην καλέσεις τον υδραυλικό ακόμα. Δοκίμασε αυτό το κόλπο πρώτα. Ρίξε περίπου 60 ml απορρυπαντικού πλυντηρίου στον νεροχύτη και στη συνέχεια ρίξε ένα λίτρο βραστό νερό κάτω από την αποχέτευση. Το ζεστό νερό και το υγρό απορρυπαντικό συνεργάζονται για να σταματήσει ό,τι έχει μπλοκάρει την αποχέτευση.
 2. Καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων
  Είναι επίσης πολύ καλό να χρησιμοποιείς απορρυπαντικό πλυντηρίου ως πολυκαθαριστικό. Για να το κάνεις αυτό, ανάμειξε 80 ml λευκαντικού, 4,5 λίτρα νερού και ένα κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό ρούχων. Λειτουργεί εκπληκτικά καλά στους τοίχους, στο μπάνιο και σε σχεδόν οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια του σπιτιού.
 3. Αφαίρεση λεκέδων
  Εφάρμοσε απορρυπαντικό σε σκόνη σε ένα λεκέ σε ύφασμα ή χαλί και τρίψε το απαλά με ένα υγρό πανί. Περίμενε πέντε λεπτά και μετά σκούπισε την περίσσεια σκόνης και επανάλαβε τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.
 4. Πλύσιμο του αυτοκινήτου
  Το απορρυπαντικό πλυντηρίου είναι ιδανικό για τον καθαρισμό του εξωτερικού του αυτοκινήτου. Αφαιρεί τη βρωμιά με ευκολία. Αρκεί μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό πλυντηρίου ανά κουβά με νερό.
 5. Καθαρισμός του δαπέδου
  Τα ένζυμα καθαρισμού στο απορρυπαντικό πλυντηρίου είναι ιδανικά για την απομάκρυνση της βρωμιάς από τα δάπεδα. Γέμισε τον κουβά με την σφουγγαρίστρα με ζεστό νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό ρούχων. Στράγγιξε καλά στη σφουγγαρίστρα και ετοιμάσου το πάτωμά σου να λάμψει!
 6. Φούρνος
  Το απορρυπαντικό πλυντηρίου είναι η λύση για τα λίπη στον φούρνο! Τοποθέτησε 180 ml απορρυπαντικού πλυντηρίου σε ζεστό νερό και άπλωσε το μείγμα πάνω στα λίπη. Άστο όλο το βράδυ και στη συνέχεια πέρνα τα βρώμικα σημεία με ένα σφουγγάρι ή μια μαλακή βούρτσα.
 7. Προεργασία λεκέδων
  Οι επίμονοι λεκέδες μπορούν να βοηθηθούν με απορρυπαντικό πλυντηρίου. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι λένε ότι λειτουργεί καλύτερα από πολλά άλλα προϊόντα. Ρίξε λίγο υγρό απορρυπαντικού απευθείας στον λεκέ. Τρίψε απαλά το ύφασμα με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια, πλύνε το ρούχο ως συνήθως, και οι λεκέδες θα εξαφανιστούν!

Τόσα χρόνια χρησιμοποιείς λάθος το απορρυπαντικό πλυντηρίου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News