Η Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών (FIA) παίρνει θέση και καταδικάζει την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, μέσα από μία οργισμένη ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook. Τονίζει, μάλιστα, πως βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων Ηθοποιών, του ΣΕΗ, αλλά και των θυμάτων.

Σε δεκάδες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις διαβάζεται κάθε βράδυ το κείμενο του ΣΕΗ, ενώ το κοινό ξεσπά σε χειροκροτήματα, δηλώνοντας την υποστήριξη του στα θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι αντιδράσεις, οι διαμαρτυρίες και τα πανό «Βιαστής είναι» που έχουν κατακλύσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας μας, δεν πέρασαν απαρατήρητες από οργανισμούς του εξωτερικού.

Γιατί ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είναι στην φυλακή αφού είναι ένοχος για 2 υποθέσεις βιασμού;

Αποφυλάκιση Δημήτρη Λιγνάδη: Η αντίδραση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ηθοποιών

Συγκεκριμένα, εξοργισμένη δηλώνει και η FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών) με την απόφαση δικαστηρίου να αποφυλακίσει τον καταδικασμένο για δύο βιασμούς Δημήτρη Λιγνάδη. Με ανάρτησή της, μάλιστα, δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στους ηθοποιούς στην Ελλάδα, στον ΣΕΗ και στον αγώνα τους για δικαιοσύνη.

«Η FIA είναι εξοργισμένη με την απόφαση δικαστηρίου να απελευθερώσει τον καταδικασμένο βιαστή Δημήτρη Λιγνάδη (πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου)», αναφέρει η ανακοίνωση της FIA, η οποία συνεχίζει ως εξής: «Στηρίζουμε τους ηθοποιούς της Ελλάδας στον αγώνα τους για δικαιοσύνη, στηρίζουμε τα ελληνικά σωματεία και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών».

Να υπενθυμίσουμε ότι από τις τέσσερις υποθέσεις που βρέθηκαν στα χέρια της δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για τα δύο περιστατικά του 2015, ενώ αθωώθηκε για εκείνα τα περιστατικά που αποδίδονται το 2011 και το 2018 – στο πρώτο λόγω αμφιβολιών και στο δεύτερο επειδή ο μάρτυρας δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει.

Η υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, δεν είναι η πρώτη φορά που κεντρίζει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας. Όταν είχε συλληφθεί, μάλιστα, κορυφαία ειδησεογραφικά site είχαν διερευνήσει εκτενώς το θέμα.

Πώς νιώθεις που ένας καταδικασμένος βιαστής ανηλίκων κυκλοφορεί ελεύθερος στην ίδια χώρα με εσένα;

Οι New York Times είχαν άρθρο με τίτλο «Ο άλλοτε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρατείται μετά από ένταλμα σύλληψης για βιασμό».

«Ο κ. Λιγνάδης είναι ο πιο γνωστός από τους πολυάριθμους σκηνοθέτες και ηθοποιούς που έχουν κατονομαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις. Και οι κατηγορίες εναντίον του είναι από τις πιο σοβαρές. Παραιτήθηκε από τη θέση του στο Εθνικό Θέατρο νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από αναφορές που δείχνουν ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά νέους ηθοποιούς, αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες», έγραψαν.

Αλέξης Κούγιας: Δημοσιοποίησε προσωπικές φωτογραφίες των θυμάτων και μηνυτών του Δημήτρη Λιγνάδη

Παρόμοιο άρθρο για τον Δημήτρη Λιγνάδη είχε γράψει και το BBC. Έφερε τον τίτλο «Ελληνικό #Metoo: Ο διακεκριμένος ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται με κατηγορίες για βιασμό». Στο συγκεκριμένο άρθρο έγιναν αναφορές και στο κίνημα #MeΤoo, τονίζοντας πως ξεκίνησε από τον ελληνικό αθλητισμό με τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου.

Δημοσιεύματα υπήρχαν και στο γαλλικό πρακτορείο, όπως και το Euronews.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News