Δεν έχουν όλα τα νοικοκυριά στεγνωτήριο και η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα, σε σχέση με το εξωτερικό, πολύ λιγότερες οικογένειες σκέφτονται να αγοράσουν ένα, είτε λόγω έλλειψης χώρου είτε λόγω χρημάτων. Επειδή, όμως, δεν υπάρχει στεγνωτήριο, δεν σημαίνει ότι θα απλώνεις τα ρούχα μέσα στο σπίτι όταν έξω ο καιρός δεν είναι καλός. Και μάλιστα υπάρχουν περισσότεροι από ένας λόγοι για να βάλεις την απλώστρα στο μπαλκόνι.

Όταν έξω ο καιρός δεν είναι καλός, φρόντισε να απλώσεις σε ένα σημείο που να μην επηρεάζεται τόσο απ’ τις καιρικές συνθήκες, όπως ένα προστατευμένο μπαλκόνι. Και στην τελική, το να βραχούν λίγο τα ρούχα σου απ’ τις ψιχάλες είναι προτιμότερο απ’ το να υποφέρεις εσύ και η οικογένειά σου μέσα στο σπίτι!

Οι λόγοι για να μην απλώνεις τα ρούχα μέσα στο σπίτι

#1 Υγρασία

Όταν απλώνεις τα ρούχα σε εσωτερικούς χώρους, αυξάνεις την υγρασία κατά περίπου 30%, σύμφωνα με την The Asthma Society of Ireland. Η υψηλότερη υγρασία μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ανάπτυξης μυκήτων. Ένα υγρό περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων, οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις στον άνθρωπο. Αν, λοιπόν, ξαφνικά κάποιος που μένει στο σπίτι παρουσιάσει κάποια αλλεργική αντίδραση, όπως έντονη ρινική καταρροή, μην εκπλαγείς εάν συνειδητοποιήσεις ότι φταίνε τα απλωμένα ρούχα!

ρούχα μέσα στο σπίτι
iStocknew

#2 Άσθμα

Σε συνέχεια των παραπάνω, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από άσθμα, μπορεί να παρουσιάσουν βήχα και συριγμό, λόγω των μυκήτων που αναπτύσσονται. Παράλληλα, άνθρωποι με πιο εξασθενημένο ανοσοποιητικό, μπορεί να παρουσιάσουν ακόμα και πνευμονική ασπεργίλλωση και να προκληθεί ίσως και ανεπανόρθωτη βλάβη.

#3 Ανάπτυξη μούχλας

Εκτός απ’ τους μύκητες, η υγρασία ευνοεί και την ανάπτυξη σπόρων μούχλας. Οι σπόροι μούχλας επηρεάζουν τους ανθρώπους, προκαλώντας αλλεργικές αντιδράσεις, ενώ είναι πολύ πιθανό να εξαπλωθεί μούχλα και σε χώρους του σπιτιού. Εάν δεις σε κάποιο σημείο του σπιτιού μούχλα, χρησιμοποίησε χλωρίνη ή κάποιο ειδικό καθαριστικό και αέρισε καλά τον χώρο.

μούχλα με την υγεία

Μικρά κολπάκια για τη μπουγάδα που θα σου λύσουν τα χέρια και θα κάνουν τα ρούχα σου να μοσχοβολούν!

Κι αν δεν έχεις άλλη λύση;

Εάν κάποια στιγμή θέλεις οπωσδήποτε να στεγνώσουν γρήγορα τα ρούχα σου και ο καιρός έξω δεν σε ευνοεί, φρόντισε να τα απλώσεις σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, όπου δεν κοιμάται κάποιος, και αερίζεται καλά. Για παράδειγμα, στο WC με ανοιχτό το παράθυρο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News