Νέοι προβληματισμοί για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, δε θα παρευρεθεί την επόμενη εβδομάδα στη θρησκευτική τελετή της Μεγάλης Πέμπτης στην οποία παρίσταται κατά παράδοση.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας, θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, και τη Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, στην τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Windsor, την επόμενη εβδομάδα.

Είναι οριστικό: Η βασίλισσα Ελισάβετ εγκαταλείπει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ

Υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ: Η απουσία που προβληματίζει

Η βασίλισσα Ελισάβετ μετέχει συνήθως κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη θρησκευτική λειτουργία, όπου -σύμφωνα με μια παράδοση που ανάγεται στον 12ο αιώνα- μοιράζει νομίσματα που κόπηκαν για την περίσταση.

Η ανακοίνωση κοινοποιήθηκε από τώρα καθώς η μονάρχης δεν ήθελε η απουσία της να επισκιάσει την περίσταση.

Ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ ξαδέρφια; Επιτέλους βρήκαμε την απάντηση!

Βασίλισσα Ελισάβετ κορονοϊός
Twitter/@The Royal Family

Στις 29 Μαρτίου, η βασίλισσα έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά από μήνες σε μια Ακολουθία των Ευχαριστιών στο Αβαείο του Westminster, για τον αείμνηστο σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο, όπου χρησιμοποίησε ένα μπαστούνι για να μπορέσει να κινηθεί. Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ελαφρύνει σημαντικά το πρόγραμμά της μετά από μια νύχτα που νοσηλεύτηκε τον Οκτώβριο για εξετάσεις, η φύση των οποίων δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. Ωστόσο, συνέχισε να εκτελεί τακτικά τα καθήκοντά της εικονικά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News