Προκειμένου να κοιμόμαστε πιο γρήγορα και πιο εύκολα, θα δοκιμάζαμε τα πάντα. Ακόμα κι αν αυτό περιλάμβανε μια μίνι αλλαγή στη διακόσμηση σύμφωνα με τα feng shui tips για το υπνοδωμάτιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν ένα υπνοδωμάτιο έχει καλό feng shui, το νευρικό μας σύστημα μπορεί να χαλαρώσει και εμείς νιώθουμε ένα αίσθημα ασφάλειας, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για έναν καλό ύπνο.

Υπάρχουν feng shui tips για το υπνοδωμάτιο, για να κοιμάσαι καλύτερα; Κι όμως υπάρχουν και είναι μερικά από τα παρακάτω.

Feng shui tips για το υπνοδωμάτιο

Τοποθέτησε σωστά το κρεβάτι

Στο feng shui υπάρχει ένας βασικός κανόνας: Μην κοιμάσαι ποτέ με το κεφάλι κάτω από ένα παράθυρο. Τοποθέτησε καλύτερα το κρεβάτι σου σε έναν τοίχο.

Αποσύνδεσε όλες τις τεχνολογικές συσκευές

Πριν πέσεις για ύπνο, αποσύνδεσε όλες τις τεχνολογικές συσκευές. Εννοούμε όλες. Υπολογιστές, τηλεοράσεις και κινητά. Το μόνο φως που χρειάζεσαι στο υπνοδωμάτιο σου είναι το φυσικό.

Άνοιξε τα παράθυρα

Για να επανέλθει η ενέργεια στο υπνοδωμάτιο σου, αυτό που μερικές φορές χρειάζεται να κάνεις είναι να πατήσεις Ctrl + Alt + Delete.  Για να το κάνεις αυτό, απλά άνοιξε τα παράθυρα να μπει το φως του ήλιου και λίγο φρέσκο αεράκι.

Πώς τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία σου;

Μην αφήνεις τίποτα κάτω από το κρεβάτι

Θυμάσαι που όταν ήσουν μικρός έλεγες ότι φοβάσαι για το τι βρίσκεται κάτω από το κρεβάτι. Σύμφωνα με μια από τις βασικές αρχές του feng shui, κάτω από το κρεβάτι σου δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα. Όχι στα κουτιά παπουτσιών, όχι στα χειμωνιάτικα ρούχα.

3 σημάδια ότι το σπίτι σου έχει καλό feng shui!

  • Ένα σπίτι με καλό feng shui έχει απαραίτητα καλή ενέργεια στους τρεις βασικούς χώρους του: Το υπνοδωμάτιο, την κουζίνα και το μπάνιο. Να είσαι βέβαιος ότι και οι τρεις περιοχές είναι σωστά οργανωμένες.
  • Ένα σπίτι με καλό feng shui έχει μια κύρια είσοδο με σκοπό να υποδεχτεί και να διοχετεύσει την ενέργεια σε όλο το υπόλοιπο σπίτι. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις όταν μπαίνεις στο σπίτι σου; Η ενέργεια μπορεί να περάσει σε όλους τους χώρους από την είσοδο ή υπάρχουν εμπόδια που την κρατάνε μακριά; 
  • Ένα σπίτι με καλό feng shui δεν έχει επιθετική ή χαμηλή ενέργεια γύρω του. Δες προσεκτικά το εξωτερικό του σπιτιού σου και το χώρο τριγύρω.  Ζεις κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό; Η αυλή σου δεν είναι προσεγμένη; Συνήθως τέτοιου είδους χαρακτηριστικά δημιουργούν κακό feng shui στο σπίτι. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News