Ενώ οι τραυματισμοί στη διάρκεια μιας εργασίας είναι μια κοινή αλλά ατυχής πτυχή της, ορισμένες δουλειές παραμένουν πιο επικίνδυνα από άλλες. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν τομείς που οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγαλύτεροι από μία δουλειά γραφείου. Ωστόσο, για τα παρακάτω επαγγέλματα, η κάθε μέρα στη δουλειά μοιάζει σαν να παίζει κανείς μια ρώσικη ρουλέτα.

Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα στον κόσμο;

Πολεμικός Ανταποκριτής

Είναι ο δημοσιογράφος ο οποίος καλύπτει ειδήσεις από πρώτο χέρι στις πολεμικές ζώνες. Θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες μορφές ειδησεογραφίας καθώς η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή λόγω των πολεμικών και πολιτικών συγκρούσεων που υπάρχουν στις εκάστοτε χώρες.

Τα επαγγέλματα που αυξάνουν τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου

Κασκαντέρ

Freepik

Με φίλους celebrities, μια άνετη ζωή στο Hollywood και μια εργάσιμη ημέρα που αποτελείται από πράγματα που τροφοδοτούν την αδρεναλίνη, μπορεί να θεωρήσεις αυτό ως ένα υπέροχο επάγγελμα. Ωστόσο, όταν όλα εκείνα που τροφοδοτούν την αδρεναλίνη συχνά περιλαμβάνουν ανατίναξη, άλματα από κτίρια και αυτοπυρπολήσεις, καταλαβαίνεις πως ο ακατάλληλος σχεδιασμός ή ο ελαττωματικός εξοπλισμός θα μπορούσαν εύκολα να οδηγήσουν στον θάνατο.

Συλλέκτης δηλητηρίου φιδιών

Για να φτιάξει κανείς το αντίδοτο για ένα δηλητήριο, χρειάζεται το ίδιο το δηλητήριο, οπότε κάποιος πρέπει να αναλάβει την επικίνδυνη δουλειά να εξάγει αυτό το δηλητήριο από τα φίδια. Η διαδικασία συνεπάγεται μασάζ στους δηλητηριώδεις αδένες ενός φιδιού, ενώ πιέζει τους κυνόδοντές του σε ένα κομμάτι λάτεξ τεντωμένο πάνω από ένα φλιτζάνι. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα φίδια δεν απολαμβάνουν τη διαδικασία αυτή, επομένως ο κίνδυνος είναι απίστευτα μεγάλος.

Ξυλοκόπος

Πτώση δέντρων, βαριά μηχανήματα, αλυσοπρίονα, ακραίες καιρικές συνθήκες, μεγάλα υψόμετρα, απότομες πλαγιές και πολλές, κουραστικές ώρες, όλα συνιστούν ένα επικίνδυνο επάγγελμα. Το μόνο πιο τρομακτικό από το να κόβεις ένα ψηλό, βαρύ δέντρο, είναι να αιωρείσαι στον αέρα. Οι περισσότεροι θάνατοι ξυλοκόπων που έχουν καταγραφεί οφείλονταν σε πτώση δέντρων ή σε προβλήματα με τον εξοπλισμό τους. 

Ψαράς βαθέων υδάτων

Unsplash

Το να βρίσκεσαι στο επίκεντρο των φουρτουνιασμένων θαλασσών, το παγωμένο υγρό περιβάλλον εργασίας και τα επικίνδυνα μηχανήματα, μερικές φορές, δικαιολογούν το γιατί οι ψαράδες έχουν μια από τις πιο επικίνδυνες δουλειές εκεί έξω.

Πιλότος αεροσκαφών και μηχανικός πτήσης

Οι πιλότοι αεροσκαφών και οι μηχανικοί πτήσης ασχολούνται με πολλά πράγματα για να εξασφαλίσουν την ομαλή πτήση που απολαμβάνουν οι επιβάτες. Από την παρακολούθηση της κατανάλωσης καυσίμου, την πίεση του αέρα στο αεροπλάνο, την επαρκή απόδοση των κινητήρων και άλλα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της πτήσης και την ενημέρωση του πιλότου για κάθε επικείμενο κίνδυνο που μπορεί ή θα επηρεάσει την απόδοση του αεροσκάφους.

Βρες μια δουλειά που να σου προσφέρει ταυτόχρονα προσωπική αλλά και επαγγελματική εξέλιξη και γίνε ο άνθρωπος που προορίζεσαι να γίνεις!

Χειριστής υπόγειων μηχανημάτων εξόρυξης

Οι ανθρακωρύχοι που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία της βαριάς μηχανής εξόρυξης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν θανατηφόρα ατυχήματα από τους υπόλοιπους. Άλλοι συνήθεις λόγοι ατυχήματος σε αυτή την εργασία περιλαμβάνουν τη μεταφορά, την επαφή με αντικείμενα και άλλο εξοπλισμό και τη λειτουργία βαρέων μηχανημάτων. Το ποσοστό θανατηφόρων τραυματισμών είναι 21,6 ανά 100.000 εργαζόμενους.

Συλλέκτης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών

επικίνδυνα επαγγέλματα
Unsplash

Οι συλλέκτες απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, εκτίθενται πάντα σε ένα πολύ δύσκολο και εχθρικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια της καθημερινής τους συλλογής απορριμμάτων. Τα θανατηφόρα ατυχήματα και οι τραυματισμοί είναι το πιο κοινό είδος τραυματισμού που συναντούν και συμβαίνει ως αποτέλεσμα των βαρέων μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στα φορτηγά.

Ένας άλλος συνηθισμένος λόγος θανάτου σε αυτή την εργασία είναι τα ατυχήματα είτε από το απορριμματοφόρο είτε από άλλο όχημα, επειδή οι άνθρωποι αυτοί σταματούν πάντα στη μέση των οδών κυκλοφορίας για να μαζεύουν σκουπίδια. 

5+1 επαγγέλματα που ίσως δεν ήξερες ότι υπάρχουν. Το 1ο θα σε εντυπωσιάσει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News