Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής έρευνας, το όπλο που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμός της υπεύθυνης φωτογραφίας στα γυρίσματα της ταινίας “Rust” δόθηκε στον Alec Baldwin ως άσφαιρο αλλά τελικά περιείχε αληθινές σφαίρες. Ο πυροβολισμός χτύπησε την κινηματογραφίστρια Halyna Hutchins στο στήθος και τον σκηνοθέτη Joel Souza που ήταν πίσω της, στον ώμο, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση.

Ο βοηθός σκηνοθέτη που παρέδωσε στον Baldwin το όπλο δεν γνώριζε ότι περιείχε αληθινές σφαίρες, αναφέρουν οι επίσημες πηγές της αστυνομίας. Μάλιστα, κατά την παράδοσή του στον ηθοποιό τον διαβεβαίωσε πως πρόκειται για ένα ασφαλές άσφαιρο όπλο. Επιπλέον, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη, έχουν τεθεί ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στην ταινία “Rust”, μιας χαμηλού μπάτζετ ταινίας στην οποία ο Alec Baldwin είναι τόσο πρωταγωνιστής όσο και συμπαραγωγός.

O Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε θανάσιμα τη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας «Rust» και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη

Οι πρώτες δηλώσεις του Alec Baldwin μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό

Ο Alec Baldwin έκανε την πρώτη του δήλωση έπειτα από το θλιβερό περιστατικό που έλαβε χώρα στα γυρίσματα της ταινίας του: “Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το σοκ και τη θλίψη μου σχετικά με το τραγικό ατύχημα που πήρε τη ζωή της Halyna Hutchins, της γυναίκας, της μητέρας και της αξιοθαύμαστης συναδέλφου μας”, ο δήλωσε ο Baldwin με ένα tweet την Παρασκευή 22/03.

“Συνεργάζομαι πλήρως με την αστυνομία για να ανακαλύψει πώς συνέβη αυτή η τραγωδία και είμαι σε επαφή με τον σύζυγό της, προσφέροντας υποστήριξη σε αυτόν και την οικογένειά του. Η καρδιά μου σπάει για τον σύζυγό της, το γιο της και όλους όσους γνώριζαν και αγαπούσαν την Halyna”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News