Η πρώτη συνέντευξη του Alec Baldwin μετά την τραγωδία στα γυρίσματα της ταινίας Rust μεταδόθηκε απ’ το ABC. Όσα είπε ο ηθοποιός στη συζήτηση με τον Τζορτζ Στεφανόπουλο.

Σε φανερά δύσκολη κατάσταση, ο Alec Baldwin δήλωσε ότι νιώθει απίστευτη θλίψη για τον πυροβολισμό απ’ τον οποίο έχασε τη ζωή της η Halyna Hutchins. Παράλληλα, είπε ότι δεν νιώθει ενοχή και συμπλήρωσε ότι αν ένιωθε ότι είναι υπεύθυνος, μπορεί να είχε αυτοκτονήσει.

Κάποιος είναι υπεύθυνος για αυτό που συνέβη και δεν μπορώ να πω ποιος είναι, αλλά δεν είμαι εγώ. Μα τω Θεώ, αν ένιωθα ότι είμαι υπεύθυνος, μπορεί να είχα αυτοκτονήσει

Ο ηθοποιός ήθελε να ξεκαθαρίσει ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη του όπλου και τόνισε πως το σημαντικό είναι να ανακαλύψουν οι αρχές ποιος έβαλε στο όπλο την αληθινή σφαίρα. «Υπάρχει μόνο ένα ερώτημα να απαντηθεί και αυτό είναι από πού προήλθε η αληθινή σφαίρα».

Όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα, ο βοηθός σκηνοθέτη είπε «cold gun», δηλαδή ότι το όπλο είναι ασφαλές, πριν το δώσει στον ηθοποιό. Ο βοηθός σκηνοθέτη και η οπλουργός της ταινίας σε δηλώσεις τους έχουν πει ότι δεν γνωρίζουν πώς γίνεται το όπλο να περιείχε τελικά αληθινές σφαίρες.

«Μια αληθινή σφαίρα δεν πρέπει να είναι πουθενά κοντά στο σετ. Δεν έχω τίποτα να κρύψω», είπε χαρακτηριστικά ο Baldwin. 

Όταν ο Tζορτζ Στεφανόπουλος τον ρώτησε εάν τράβηξε τη σκανδάλη, είπε πολλές φορές ότι δεν το έκανε.

Λοιπόν, δεν τραβήχτηκε η σκανδάλη. Δεν τράβηξα τη σκανδάλη. Όχι, όχι, όχι, όχι. Ποτέ δεν θα σημάδευα με όπλο οποιονδήποτε και θα τραβούσα τη σκανδάλη. Ποτέ

Παράλληλα, εξήγησε ότι άφησε τον «κόκκορα» του όπλου και εκείνο εκπυρσοκρότησε.

Περιγράφοντας τη στιγμή της τραγωδίας, είπε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες της Halyna Hutchins όσον αφορά τη γωνία που έπρεπε να κρατά το όπλο και τελικά κατέληξε να σημαδεύει κάτω απ’ την μασχάλη της. Εξακολουθώντας να κινείται με βάση τις οδηγίες της Hutchins, είπε ότι τράβηξε τον “κόκκορα” του όπλου και στη συνέχεια αυτό εκπυρσοκρότησε. «Άφησα τον “κόκκορα” και “μπαμ”, το όπλο εκπυρσοκρότησε».

Συνεχίζοντας τη συγκλονιστική περιγραφή του, ο Alec Baldwin εξήγησε ότι μετά είδε την κινηματογραφίστρια να πέφτει κάτω και αναρωτήθηκε εάν πρόκειται για λιποθυμία. Χρειάστηκαν 45 λεπτά με 1 ώρα για να αρχίσει να καταλαβαίνει πως το όπλο είχε αληθινή σφαίρα. Όλη την προηγούμενη ώρα πίστευε ότι η ίδια μπορεί να είχε τραυματιστεί από άσφαιρα λόγω κοντινής απόστασης ή ότι έπαθε καρδιακή προσβολή.

Όταν ο παρουσιαστής του τόνισε πως πολλοί λένε πως δεν πρέπει να στρέψεις ποτέ το όπλο σου σε σετ απευθείας σε κάποιον, ο ηθοποιός απάντησε ότι «εκτός αν αυτό το πρόσωπο είναι η κινηματογραφίστρια που μου έδινε οδηγίες πού να στρέψω το όπλο για τη γωνία της κάμερας». 

Η συνέντευξη του Alec Baldwin ήταν έντονα συναισθηματικά φορτισμένη και ο ίδιος δάκρυσε αρκετές φορές, ενώ μια πολύ δύσκολη στιγμή ήταν εκείνη που μιλούσε για την Hutchins και έλεγε οτι την αγαπούσαν και την θαύμαζαν όλοι.

«Σκέφτομαι αυτό το μικρό αγόρι δεν έχει πλέον μητέρα… και δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε για να τη φέρουμε πίσω. Του είπα “δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω πώς να σου εκφράσω πόσο λυπάμαι”», είπε αναφερόμενος στην οικογένειά της, ενώ μίλησε για την απίστευτα κατανοητική στάση που έχει ο σύζυγός της απέναντί του.

Βλέπω όνειρα για αυτό διαρκώς. Ξυπνάω συνεχώς με όπλα που εκπυρσοκροτούν. Έρχονται στο μυαλό μου εικόνες που με κρατούν ξύπνιο τις νύχτες και δεν έχω κοιμηθεί για εβδομάδες 

Όταν κλήθηκε ν’ απαντήσει αν η καριέρα του έχει τελειώσει, είπε «θα μπορούσε». Σχολίασε ότι η επόμενη παραγωγή του ακόμη τον θέλει, «αλλά είπα στον εαυτό μου, “θέλω να δουλέψω πολύ περισσότερο έπειτα από αυτό; Αξίζει;”». 

Δες τη συνέντευξη του Alec Baldwin:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News