Είναι κάποιοι άνθρωποι που απλά ο σεβασμός και ο θαυμασμός μας προς εκείνους βγαίνει αβίαστα. Ένας απ’ αυτούς τους ανθρώπους είναι και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Η συνέντευξη του Γιώργου Καπουτζίδη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν ακόμα ένα δείγμα της τηλεόρασης που θέλουμε να βλέπουμε, όταν αυτή έχει να μας προσφέρει συζητήσεις με τόσο όμορφους ανθρώπους.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε για όλα. Για τη σεξουαλικότητά του, πότε την ανακάλυψε, πώς την αποδέχθηκε, πότε και πώς το ανέφερε στους γονείς του, πώς πέρασε την καραντίνα, αλλά και την θέλησή του να κάνει παιδί.

Όταν ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε το αυτονόητο και μας έκανε να πιστέψουμε ότι υπάρχει ελπίδα

Αναφερόμενος στη σεξουαλικότητά του, είπε πως έδωσε μάχη μέσα του σε μικρή ηλικία για να την αποδεχθεί, ενώ όταν κατάλαβε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, κλείστηκε στον εαυτό του για να προστατευτεί. Παράλληλα, όμως, είπε πως θέλει να συνεχίσει να μιλάει για την διαδικασία της αποδοχής γιατί ήταν δύσκολη αλλά μέσα απ’ τα λόγια του θέλει να δώσει δύναμη σε άλλους ανθρώπους που νιώθουν ανασφαλείς, να μην φοβούνται.

Ήμουν ένα παιδί που έπαιζε πολύ στη γειτονιά μέχρι και την πέμπτη, έκτη δημοτικού, κάπου εκεί. Μετά έγινα ένα πολύ κλειστό παιδί που πέρασε τα χρόνια της εφηβείας κλεισμένο μέσα στο σπίτι. Η ανακάλυψη της σεξουαλικότητάς μου, η οποία ήταν διαφορετική από αυτή των υπόλοιπων παιδιών ήταν κάτι το οποίο με φόβισε, δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω, δεν ήξερα τι είμαι, γιατί είμαι. Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία και ό,τι λέω και ό,τι αγώνα κάνω τώρα πια είναι όχι για μένα, γιατί εγώ αυτό το οποίο ήθελα να κάνω στη ζωή μου, το έχω. Έχω τη ζωή που θέλω, έχω την αποδοχή από τους ανθρώπους που θέλω, είμαι εντάξει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά να μπορέσουν να μιλήσουν στους γονείς τους. Πρέπει να διευκολύνουμε την ζωή των παιδιών ώστε να ζήσουν μια ζωή πιο εύκολη, χωρίς bullying

Ο ίδιος είπε πως δεν δέχθηκε bullying γιατί προστάτεψε τον εαυτό του και είχε δυνατή προσωπικότητα.

Δεν δέχθηκα bullying, προστάτεψα τον εαυτό μου, αλλά είχα και δυνατή προσωπικότητα που όταν κάποιος προσπαθούσε να μου την… πει, του την έλεγα. Σαν διαδικασία είναι πολύ αγχωτική για ένα παιδί, για έναν έφηβο. Και αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να στρώσω το έδαφος για τα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα

Ήταν το 1994 όταν αποφάσισε να μιλήσει στους γονείς του. «Χαίρομαι που έχω κάνει περήφανους με την πορεία μου. Το δικό μου ζήτημα το λύσαμε πολύ ωραία, με αγάπη».

Την περίοδο της καραντίνας, ο Γιώργος Καπουτζίδης την πέρασε στην Αίγινα με τον τότε σύντροφό του, ενώ έκαναν πολύ παρέα με τη γειτόνισσα του εκεί, και έγιναν φίλοι μέσα απ’ αυτή την διαδικασία.

Είχα την τύχη να με βρει η καραντίνα στην Αίγινα, οπότε το βίωσα τελείως διαφορετικά απ’ ότι αν ήμουν στην Αθήνα. Ήμουν στην Αίγινα, ήμουν με τον σύντροφό μου τότε εκεί και με τη γειτόνισσά μου, με την οποία γίναμε καταπληκτικοί φίλοι μέσα σε αυτή τη διαδικασία. Λέω τότε γιατί τώρα δεν έχω δεσμό. Αλλά ήταν δύο άνθρωποι που υπήρχαν, με βοήθησαν, θέλω να πιστεύω ότι κι εγώ τους βοήθησα και όλο αυτό ήταν πολύ πιο ανθρώπινο και σε μια μικρή κοινωνία όπου έβλεπες ήλιο, θάλασσα, περπατούσα στο βουνό. Δεν ξέρω, στην Αθήνα θα ήταν πολύ δύσκολα

Σχετικά με την θέλησή του να κάνει οικογένεια, ο ηθοποιός και σεναριογράφος είπε πως εάν θελήσει να κάνει παιδί, απ’ την στιγμή που ζει σε μια χώρα που δεν του δίνει αυτό το δικαίωμα, θα το καταφέρει με τον οποιοδήποτε τρόπο, ακόμα κι αν χρειαστεί να αφήσει την χώρα του, που τόσο αγαπάει.

Δεν γνωρίζω ποιο είναι το όνειρο της καλής προσωπικής ζωής γιατί αυτό μεταλλάσσεται. Όταν είσαι 13-15 χρονών και βλέπεις, εγώ τουλάχιστον, μόνο σκοτάδι βλέπεις, δεν βλέπεις κάποια προοπτική ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Στην πορεία μεγαλώνοντας και όσο εξελίσσονται τα πράγματα και όσο αλλάζουν τα πράγματα αρχίζεις να βλέπεις ότι ναι, θα μπορούσα να κάνω οικογένεια, θα μπορούσα ίσως να κάνω και παιδί. Δεν ξέρω αν είναι το θέλω μου, αν θελήσω θα το κάνω πραγματικότητα. Φυσικά ζω σε μια χώρα που δεν μου δίνει αυτό το δικαίωμα, δεν με απασχολεί όμως αυτό. Εγώ θα το καταφέρω και αν χρειαστεί να φύγω από αυτή τη χώρα που πολύ αγαπάω και να πάω κάπου αλλού, όσο αυτή η χώρα αρνείται να παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα στους ομοφυλόφιλους πολίτες της, εγώ θα το κάνω παρ’ όλα αυτά. Αλλά νιώθω ότι είμαι σε μια φάση, όπου στα επόμενα δύο χρόνια θα το δω λίγο πιο ξεκάθαρα το μέλλον μου. Ευτυχισμένος θέλω να είμαι

«Ευτυχισμένος θέλω να είμαι»: Αυτή η φράση απ’ την συνέντευξη του Γιώργου Καπουτζίδη έχει πολύ μεγάλη αξία. Να επιλέγεις να είσαι ευτυχισμένος. Να μην αφήνεις τα εμπόδια της ζωής να σου στερούν την δική σου ευτυχία.

Ελπίζουμε αυτή η συνέντευξη να σε γέμισε και εσένα μ’ αυτά τα συναισθήματα που μας προκάλεσε εμάς. Να σου έδωσε δύναμη και κουράγιο. Να σε έκανε να πιστέψεις πως υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά κάθε τους συνέντευξη είναι ένα μάθημα ζωής!

Δες όλη τη συνέντευξη του Γιώργου Καπουτζίδη στον Νίκο Χατζηνικολάου:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News