Τώρα τελευταία έχεις γίνει αρκετά νευρικός, σου φταίνε όλα και κανείς δεν τολμάει να σου μιλήσει γιατί τον παίρνεις από τα μούτρα. Τσαντίζεσαι, πολλές φορές ακόμα και χωρίς λόγο, και δεν δέχεσαι καν βοήθεια γι’ αυτό… Τι να πούμε και εμείς; Μπορεί να φταίει το άγχος που έχεις για την δουλειά σου ή ακόμα και η περίεργη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα συναισθηματικά σου.

Υπάρχει, όμως, και κάτι που δεν σίγουρα όσο και να σκεφτείς δεν σου πάει στο μυαλό με τίποτα. Το ξέρεις ότι μπορεί να σου δημιουργεί πρόβλημα ακόμα και η διατροφή σου; Ναι, όσο και να σου ακούγεται περίεργο υπάρχουν πολλές τροφές που προκαλούν νεύρα.

τροφές που προκαλούν νεύρα

Εμείς, λοιπόν, επειδή θέλουμε να σε βοηθήσουμε να λύσεις επιτέλους το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, ψάξαμε και βρήκαμε όλες αυτές τις τροφές και θα σου τις παρουσιάσουμε στην συνέχει. Μην κάθεσαι, λοιπόν, ξεκίνα να κρατάς σημειώσεις…

Ποιες είναι οι τροφές που προκαλούν νεύρα;

  1. Πατατάκια και αλατισμένοι ξηροί καρποί: Όλες οι τροφές που έχουν πολύ αλάτι σου ανεβάζουν την πίεση και έτσι αυτομάτως και τα νεύρα. Ειδικά τα πατατάκια που έχουν και πολλά κακά λιπαρά είναι ιδιαίτερα επιβλαβή, όχι μόνο για την σιλουέτα σου, αλλά και για την καρδιά και το νευρικό σου σύστημα.
  2. Αναψυκτικά: Σου έχουμε πει και στο παρελθόν ότι έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα αναψυκτικά κάνουν τα παιδιά να είναι πιο επιθετικά. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στους μεγάλους ειδικά σε όσους στρεσάρονται εύκολα.
  3. Ντόνατς: Σου ανοίξαμε αμέσως την όρεξη έτσι δεν είναι; Αυτά τα πολύ νόστιμα τηγανισμένα γλυκίσματα τα λατρεύεις και μόνο στην σκέψη τους τρελαίνεσαι. Αν σου πούμε, όμως, πως ανήκουν στις τροφές που προκαλούν νεύρα τόσο ίσως να τις έβλεπες με άλλο μάτι. Τα συγκεκριμένα γλυκά, ανεβάζουν τα επίπεδα του στρες στον ουρανό. Προσφέρουν απλόχερα στον οργανισμό υψηλές ποσότητες ζάχαρης και γλυκόζη βαράει κόκκινα. Έτσι αυξάνεται παράλληλα και η κορτιζόλη του οργανισμού.
  4. Καφέδες: Όλοι οι καφέδες ενεργοποιούν την δράση της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Η ντοπαμίνη είναι η ουσία που μειώνει τον κίνδυνο να πάθεις κατάθλιψη. Αυτή η ουσία τονώνει τα νεύρα και αν ήδη αντιμετωπίζεις πρόβλημα σου το κάνει ακόμα μεγαλύτερο.
  5. Γλυκά ποτά: Το αλκοόλ σε συνδυασμό με τη ζάχαρη επηρεάζει πολύ τον οργανισμό και του δημιουργεί πολλά προβλήματα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να είσαι γενικότερα προσεκτικός με το αλκοόλ αλλά και να μην το μπλέκεις με ζάχαρη ή κάποιο αναψυκτικό που θα σου προκαλέσει ακόμα περισσότερα νεύρα από όσα ήδη έχεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News