Το 2020, ο οίκος Yves Saint Laurent Beauty λάνσαρε ένα νέο παγκόσμιο πρόγραμμα με τίτλο “Abuse is Not Love“, το οποίο αποσκοπεί στο να συμβάλλει στην καταπολέμηση της ενδοσυντροφικής βίας, υποστηρίζοντας τα προγράμματα πρόληψης των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων με τις οποίες συνεργάζεται.

Signal For Help: Μια χειρονομία μπορεί να σώσει ζωές

Τι είναι το “Abuse Is Not Love” και σε τι αποσκοπεί;

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, ο οίκος YSL Beauty αποσκοπεί στο να αυξήσει την ενημέρωση για τη σοβαρότητα της ενδοσυντροφικής βίας, ώστε να συμβάλλει σε μια ουσιαστική αλλαγή.

Η έμφυλη βία ή η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα και μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, όπως ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, οικονομική και κοινωνική. Μπορεί, επίσης, να λάβει
χώρα τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική ζωή και αποτελεί ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκτιμάται ότι 1 στις 3 γυναίκες θα βιώσουν ενδοσυντροφική βία στη διάρκεια της ζωής τους και μόνο ένα μικρό ποσοστό των γυναικών που θα επιβιώσουν θα καταφέρει να δικαιωθεί και πλήττει άτομα από όλες τις κοινωνικοοικονομικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές ομάδες.

Ποτέ δεν είναι έγκλημα αγάπης. Η αγάπη δεν εγκληματεί

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσο ο κορονοϊός μαίνεται στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, οι χώρες καταγράφουν μεγάλη αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. Η υποχρεωτική καραντίνα λόγω της πανδημίας έχει αυξήσει κατακόρυφα τα κρούσματα της βίας κατά των γυναικών, σε μία περίοδο που τα θύματα αναγκάζονται να ζουν αδιαλείπτως στον ίδιο χώρο με τους θύτες και δεν μπορούν να ζητήσουν βοήθεια.

Μήπως είσαι σε μια κακοποιητική σχέση και δεν το καταλαβαίνεις; Μια ιστοριούλα σαν παραμύθι μπορεί να σου θυμίσει τη ζωή σου

Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν ορισμένες βασικές προειδοποιητικές ενδείξεις για την ενδοσυντροφική βία και μπορείς να ενημερωθείς με ένα κλικ στο παρακάτω βίντεο:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News