Τα φυτά είναι ένα από τα πιο όμορφα διακοσμητικά στοιχεία που μπορεί να έχει ένα σπίτι. Δίνουν χρώμα, φιλτράρουν τον αέρα και είναι ένα ακόμα ζωντανό στοιχείο μέσα στο σπίτι σου. Πολλοί συγχέουν τα φυτά με την ευεξία και δεν έχουν καθόλου άδικο. Υπάρχουν 7 φυτά που μπορείς να βάλεις στο υπνοδωμάτιό σου και μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις έναν καλύτερο ύπνο.

Φυτά που μπορείς να βάλεις στο υπνοδωμάτιό σου

Πόθος

Ο πόθος είναι ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Ιδιαίτερα η ποικιλία που ονομάζεται golden pothos, η οποία διαθέτει εμφανισιακά όλα τα χαρακτηριστικά του είδους, αλλά ξεχωρίζει λόγω του πολύ έντονου πράσινου στο χρωματισμό του φυλλώματος του.  Αυτή η πολύ εντυπωσιακή απόχρωση του πράσινου δημιουργεί για τον πόθο αυτό μια αίσθηση του τροπικού.

Βαλεριάνα

Η βαλεριάνα είναι ένα πολυετές φυτό με εξαιρετικά ποικίλη μορφολογία. Τα λουλούδια της ανθίζουν από τον Μάιο έως τον Αύγουστο. Υπάρχουν 150 είδη Βαλεριάνας κυρίως σε εύκρατες χώρες , από τα οποία τέσσερα είναι επίσημα στην Ευρώπη. Η κύρια βιοδραστική ουσία της Valeriana officinalis είναι το βαλερενικό οξύ, το οποίο βρίσκεται στο αιθέριο έλαιο της ρίζας και το εκχύλισμα αυτό βοηθάει σε περιπτώσεις αυπνίας.

Καλοκαίρι στο σπίτι
Pexels

Σανσεβιέρια

Σύμφωνα με έρευνες το φυτό Σανσεβιέρια (Snake Plant) είναι το πιο κατάλληλο φυτό για να κοιμάσαι κοντά του το βράδυ. Θα καθαρίζει τον αέρα του υπνοδωματίου σου όσο εσύ θα ξεκουράζεσαι. Οπότε γιατί να μην χρησιμοποιήσεις 2-3 γλάστρες με αυτό το φυτό για ένα φυσικό και αποτελεσματικό φίλτρο αέρα μέσα στο σπίτι σου και όχι μόνο στο υπνοδωμάτιό σου.

Αλόη Βέρα

Η αλόη βέρα έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Έχει τη δυνατότητα να παράγει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να μειώνει την αϋπνία και να μας παρέχει ένα πιο ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο. Επίσης, είναι ένα φυτό που αναπαράγεται εύκολα και αν σου αρέσει μπορείς να το εφαρμόσεις και σε άλλα μέρη του σπιτιού ή ακόμα να ανακαλύψεις άλλες χρήσεις του στην καθημερινότητά σου.

δυσάρεστες οσμές στο σπίτι
Pexels

Λεβάντα

Η λεβάντα έχει την ικανότητα να μας ηρεμεί. Σύμφωνα με έρευνες, η λεβάντα μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις το άγχος, τους χτύπους της καρδιάς, να βελτιώσεις τον ύπνο σου καθώς και μπορεί να ηρεμήσει τα μωρά! Όλα αυτά λόγω του εκπληκτικού της αρώματος και των ευεργετικών ιδιοτήτων του.

Γιασεμί

Το γιασεμί θέλει μία παραπάνω προσοχή ως φυτό καθώς για να διατηρηθεί χρειάζεται συγκεκριμένες συνθήκες. Το λουλούδι και το άρωμα του είναι μοναδικά και μάλιστα μπορεί να σε βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και του άγχους, αλλά και στην βελτίωση της παραγωγικότητάς σου!

Κρίνος της Ειρήνης ή Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο ανήκει στα φυτά με την ιδιότητα να καθαρίζει την ατμόσφαιρα του σπιτιού από ορισμένους περιβαλλοντικούς ρύπους, όπως το βενζόλιο και τη φορμαλδεύδη. Μπορεί να καθαρίσει τις τοξίνες του αέρα και να παράγει οξυγόνο. Σε χώρο 80 τ.μ. θα χρειαστείτε 3-4 από αυτά τα φυτά που είναι κατάλληλα ακόμη και για υπνοδωμάτιο.

Αυτά είναι τα φυτά που μπορείς να βάλεις στο υπνοδωμάτιο σου και υπόσχονται καλύτερο ύπνο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News