Πολλοί πιστεύουν ότι ο καθαρισμός είναι μια αρκετά δύσκολη, βαρετή και επίπονη διαδικασία, επειδή μπορεί να πάρει ώρες. Γι’ αυτό, κάποιοι σοφοί άνθρωποι εφευρίσκουν διαφορετικά life hacks για να κάνουν τον καθαρισμό εύκολο και αποτελεσματικό!

Στο iPop μας αρέσει να κάνουμε τα δύσκολα εύκολα και θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σου ορισμένα life hacks που χρησιμοποιούν οι χρήστες στα social media.

7 αντικείμενα που καθαρίζεις περισσότερο απ’ όσο πρέπει – Χρήσιμα tips που θα σου αλλάξουν τη ζωή

4+1 life hacks καθαρισμού που θα σε σώσουν!

Πώς να αφαιρέσεις χωρίς κόπο ένα παχύ στρώμα λίπους από το τηγάνι

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο κουραστικό από το να αφαιρέσεις το λίπος από ένα τηγάνι. Αλλά αν ρίξεις μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων στο τηγάνι, βραστό νερό πάνω της και το αφήσεις για 30 λεπτά, μπορείς να εξοικονομήσεις πολλή ενέργεια και χρόνο. Μετά από αυτό, ρίξε το βρώμικο νερό στο νεροχύτη και καθάρισε το τηγάνι με ένα σφουγγάρι κάτω από τρεχούμενο νερό. 

life hacks καθαρισμού
© Depositphotos.com , © carolina.mccauley / TikTok

Πώς να κάνεις τα ποτήρια να λάμπουν

Εάν το νερό στο σπίτι σου δεν είναι καθαρό, ακόμα και τα πλυμένα ποτήρια μπορεί να φαίνονται βρώμικα. Μπορείς να αφαιρέσεις την θαμπάδα που έχει σχηματιστεί βυθίζοντας τα ποτήρια σε λευκό ξύδι για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνέ τα με χλιαρό νερό και σκούπισέ τα αμέσως.

life hacks καθαρισμού
© Depositphotos.com

Εσύ το ήξερες ότι πρέπει να καθαρίζεις τη βούρτσα σου για να αποκτήσεις λαμπερά και πυκνά μαλλιά; Βήμα – βήμα πώς να το κάνεις

Πώς να κάνεις έναν μεταλλικό νεροχύτη να λάμπει ξανά

Οι τοίχοι ενός μεταλλικού νεροχύτη κουζίνας συχνά καλύπτονται με μικρές γρατσουνιές και δυσάρεστα υπολείμματα. Για να κάνεις ξανά τον νεροχύτη σου λαμπερό χωρίς κόπο, απλώς πάρε ένα μαλακό πανί από μικροΐνες και άπλωσε ένα λεπτό στρώμα από το baby oil σε μια καθαρή επιφάνεια. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνεται μία φορά κάθε 2 εβδομάδες.

life hacks καθαρισμού
© Depositphotos.com , © thebigcleanco / TikTok

Πώς να καθαρίσεις την πόρτα του φούρνου

Το ήξερες ότι μπορείς να το επιτύχεις χρησιμοποιώντας μία ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων; Ρίξε ζεστό νερό σε ένα μπολ και βύθισε για μερικά δευτερόλεπτα. Χρησιμοποίησε απαλές κυκλικές κινήσεις και καθάρισε τις λιπαρές περιοχές. Στη συνέχεια σκούπισε την επιφάνεια με ένα πανί ή χαρτί κουζίνας.

life hacks καθαρισμού
© Hacks with Christina / YouTube

Πώς θα κάνεις το μπάνιο σου να μυρίζει όμορφα;

Αν θέλεις το μπάνιο σου ή η τουαλέτα σου να μυρίζει όμορφα, μπορείς να βάλεις βαμβακερές μπάλες εμποτισμένες με αιθέριο έλαιο στο κάτω μέρος του κάδου απορριμμάτων και στη συνέχεια να τοποθετήσεις μια νέα σακούλα σκουπιδιών από πάνω. Με αυτόν τον τρόπο, οι δυσάρεστες μυρωδιές δε θα υπάρχουν πια!

life hacks καθαρισμού
© carolina.mccauley / TikTok

3+1 lifehacks για να μοσχομυρίζει πάντα το μπάνιο σου! Και δεν είναι το αποσμητικό χώρου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News